Подтепето

разследване

16 Юли, 2018

Окастриха три дървета пред СУ „Пейо Яворов“ заради „Две хубави очи“

Надпис „ДВЕ ХУБАВИ ОЧИ МУЗИКА ЛЪЧИ“ бе монтиран на покрива на СУ „Пейо Яворов“ в Кършияка. Ден след това служители на ОП „Градини и паркове“ окастриха три дървета пред училището.

Според родители и хора, живеещи в района, директорката на „Яворов“ поискала да изрежат дърветата, за да се вижда надписа.

Очаквайте подробности по темата.

 • 17 Юли, 2018 | иван драндаров
  Аман от самозабравили се директори феодали, които си мислят че са и цар и бог и последна инстанция...
 • 16 Юли, 2018 | Ха!
  И надписът глупав, и дърветата окастрени като от идиоти.
 • 16 Юли, 2018 | пв032pb
  този надпис не ми се врърва с покрив на училище ...
 • 16 Юли, 2018 | Аз
  Не виждат ли, че има още две дървета дет' пречат на гледката.?!
Още от рубриката "разследване"

Подобни новини

29 Юли, 2018

Куп култови заведения, безценна археология и знакови сгради живеят в пълна хармония на малката уличка "Гурко"

Вижте културно-кулинарната разходка на единствения дигитален гид в Града под тепетата Lost in Plovdiv

 

Улица „Гурко“ в центъра приютява много градска история. Някога започвала от градинката зад общината и завършвала до Католическата църква, днес тя е доста по-къса поради оформянето на площад „Стефан Стамболов“ , пробиването на Тунела и изграждането на булевард „Цар Борис III Обединител“.

Макар и не толкова известна с името  и впечатляваща с дължината си, улица „ Гурко” може да се „похвали” с една от най – ценните исторически забележителности в града под тепетата – древния Римски форум и Одеона, както и с още няколко красиви бижута от кутията ценности на пловдивската архитектурна история.

Днес улицата започва от Главната – „Александър Батенберг“ и свършва в тротоара на „Цар Борис III Обединител“. Едно ...

» повече
16 Юли, 2018

ОП "Градини и паркове": Сечта на дърветата пред СУ "Яворов" е за безопасността на учениците

Отсечена е и една слива в двора, тъй като плодните дървета в града са забранени, заради завъждането на оси и други насекоми

Короните на трите дървета, които са окастрени пред СУ "Пейо Яворов", са третирани, заради безопасността на гражданите и учениците. Това коментираха от общинското предприятие "Градини и паркове" за "Под тепето". Получена е заповед от районния кмет Ральо Ралев, като според анализа на служителите в общинското предприятие, сечта е била наложителна, тъй като преди е имало случаи със счупени клони след бури и други аварийни ситуации.

Едно от дърветата е по-окастерно, тъй като не е било особено стабилно и е направено максималното, за да се олекоти неговата структура. Възможно е и в близко време да дойде момент за неговото ...

» повече