ГрадътКултураНовини

Представят поезията на Бойка Иванова в Пловдив

Музейна галерия „Димитър Георгиев“ – Пловдив представя на 27 април 2024 г. в от 11.00 ч. Сборник със стихове на младата поетеса Бойка Иванова. Тя ще чете своите стихове заедно с децата и младежите от Община Брезово.

Сборникът включва 28 стихотворения и място за илюстрации, които всеки от участниците ще нарисува сам. Срещата е организирана от Община Брезово, а сборникът е издаден от Местна комисия за борба срещу противообществените прояви на малолетните и непълнолетните с цел успешна превенция.

„Какво по-добро място може да има от галерия „Димитър Георгиев“, събрала произведенията на най-големите класически български творци, където децата и младите хора имат шанса да се запознаят с изобразителното изкуство и поезията. Ние от няколко години работим успешно с екипа на галерията за образованието на децата и виждаме тяхното културно израстване. Така, че отново сме благодарни за възможността да реализираме още една инициатива полезна за подрастващото поколение“, сподели Антония Стоянова, гл. специалист Образование и култура в Община Брезово и секретар на МКБППМН.

На събитието ще присъства кметът на Общината г-н Калин Калапанков, зам. кметът и председателят на МКБППМН г-жа Цонка Палийска, както и представители на Общинския съвет на Община Брезово.

Бойка Иванова е на 18 години. Започва да пише стихове от детска възраст. Има издадени вече две стихосбирки с благотворителна цел – „Вяра в доброто“, издадена със съдействието на 6-то СУ в гр. Перник през 2022 г. и „Ласки в думи“ издание на Фондация „Множествена склероза“ през 2023 г.. От 16-годишна е асистент на майка си, която е с множествена склероза. Мечтата й е да завърши медицина. Бойка Иванова е носител на награди от национални конкурси за поезия: 2023 г. награда от Национален конкурс „С Белоногата днес“ проведен в Ст. Загора, а последната награда е на журито на конкурса „Гайтани вежди, снага топола“ 2024 г. на Фондация „Буквите“.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина