Изненада: Обявена е обществена поръчка за осветление на Колодрума

Разследване

Близо 800 000 лева ще струват още нови лампи за неизползваемата зала

Избраният изпълнител ще трябва да демонтира досегашното светлинно оборудване и да монтира ново в рамките на 12 месеца

 

Таня Грозданова

Община Пловдив е обявила открита процедура по обществена поръчка на стойност близо 800 хиляди лева за дообрудване на осветелението в многомилионната Многофункционлана спортна зала Колодрума. Обявата е публикувана в края на работната седмица.

Строителството на Колодрума струва на общинския бюджет над 50 милиона лева до сега, а залата пустее.

Припомняме, че в края на месец юни Спецпрокуратурата пое проверката за разходваните средства по изграждане на залата. До тук се стигна след решението на Върховна касационна прокуратура от 22 май тази година преписката за начина на изразходване на средствата при строителството на спортната зала да се върне на Окръжна прокуратура – Пловдив. Последното стана ясно в отговор на питане на депутата Славчо Атанасов.

Само преди дни от „Съюз за Пловдив“ отново поискаха обяснение за мениджмънта на залата. В питане на съветника Евелин Парасков се настоява за отговор какъв е бюджетът на специално създаденото за управление на залата общинско предприятие, какви са приходите от залата и разходите за поддръжка, как се използват колоездачната писта, местата за паркиране и търговските площи и какви мероприятия са предвидени на „Колодрума“ през тази година. Чака се отговор и за това кое налага да се плащат още 700 000 лв. за нов паркинг.

В същото време на сайта на Общината и Агенцията за обществени поръчки се появи обява за 795 000 лева за изграждането на нова система за осветление в спортна зала, която да надгради сега съществуващата. Близо 25 хиляди лева от сумата са за избор на  строителен надзор. Избраният изпълнител ще трябва да демонтира досегашното светлинно оборудване и да монтира ново за срок от една година. Целта е да се постигне  поне 1200 лукса хоризонтална осветеност на спортната зала.

Оферти могат да се подават до 17 часа на 16-ти август.

До края на годината в залата има 5 планирани събития, от които две са сбирки на религиозни организации.

По-долу може да си припомните журналистическото разследване на Под тепето по темата.

Споделете ни във:

4 thoughts on “Изненада: Обявена е обществена поръчка за осветление на Колодрума

  1. Е как сега пък НОВИ разноски, те като я построиха за 50 МИЛИОНИ пропуснали бяха да сложат ЛАМБИ ли? Или бяха сложили сбъркани ЛАМБИ? Ми тогава да плаща Творецът ТАбаджи, собственик по съфместителство и на Афторскити Права на 1. Кино КОСМОС, както и 2. на Галерията на Гладстон. Заможен … що пак аз-ти-НИЕ ДАНЪКОПЛАТЦИТЕ? Даже Сратев се изказа plovdiv-online.com/komentari/item/92967-selskoto-mislene-se-uprazhnyava-na-kolodruma

  2. С тези некадърници, толкова! Лошото е, че и да искат да направят нещо като хората, не могат. Добре, че живеят в страна на пълна безотговорност, иначе щяха да са по затворите!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.