Подтепето

разследване

15 Юли, 2018

Изненада: Обявена е обществена поръчка за осветление на Колодрума

Близо 800 000 лева ще струват още нови лампи за неизползваемата зала

Избраният изпълнител ще трябва да демонтира досегашното светлинно оборудване и да монтира ново в рамките на 12 месеца

 

Таня Грозданова

Община Пловдив е обявила открита процедура по обществена поръчка на стойност близо 800 хиляди лева за дообрудване на осветелението в многомилионната Многофункционлана спортна зала Колодрума. Обявата е публикувана в края на работната седмица.

Строителството на Колодрума струва на общинския бюджет над 50 милиона лева до сега, а залата пустее.

Припомняме, че в края на месец юни Спецпрокуратурата пое проверката за разходваните средства по изграждане на залата. До тук се стигна след решението на Върховна касационна прокуратура от 22 май тази година преписката за начина на изразходване на средствата при строителството на спортната зала да се върне на Окръжна прокуратура – Пловдив. Последното стана ясно в отговор на питане на депутата Славчо Атанасов.

Само преди дни от „Съюз за Пловдив“ отново поискаха обяснение за мениджмънта на залата. В питане на съветника Евелин Парасков се настоява за отговор какъв е бюджетът на специално създаденото за управление на залата общинско предприятие, какви са приходите от залата и разходите за поддръжка, как се използват колоездачната писта, местата за паркиране и търговските площи и какви мероприятия са предвидени на „Колодрума“ през тази година. Чака се отговор и за това кое налага да се плащат още 700 000 лв. за нов паркинг.

В същото време на сайта на Общината и Агенцията за обществени поръчки се появи обява за 795 000 лева за изграждането на нова система за осветление в спортна зала, която да надгради сега съществуващата. Близо 25 хиляди лева от сумата са за избор на  строителен надзор. Избраният изпълнител ще трябва да демонтира досегашното светлинно оборудване и да монтира ново за срок от една година. Целта е да се постигне  поне 1200 лукса хоризонтална осветеност на спортната зала.

Оферти могат да се подават до 17 часа на 16-ти август.

До края на годината в залата има 5 планирани събития, от които две са сбирки на религиозни организации.

По-долу може да си припомните журналистическото разследване на Под тепето по темата.

 • 16 Юли, 2018 | Пълен леш
  С тези некадърници, толкова! Лошото е, че и да искат да направят нещо като хората, не могат. Добре, че живеят в страна на пълна безотговорност, иначе щяха да са по затворите!
 • 15 Юли, 2018 | КлептоКрацията на ИМПЕРИАЛиста напира: ОЩЕ!
  Е как сега пък НОВИ разноски, те като я построиха за 50 МИЛИОНИ пропуснали бяха да сложат ЛАМБИ ли? Или бяха сложили сбъркани ЛАМБИ? Ми тогава да плаща Творецът ТАбаджи, собственик по съфместителство и на Афторскити Права на 1. Кино КОСМОС, както и 2. на Галерията на Гладстон. Заможен ... що пак аз-ти-НИЕ ДАНЪКОПЛАТЦИТЕ? Даже Сратев се изказа plovdiv-online.com/komentari/item/92967-selskoto-mislene-se-uprazhnyava-na-kolodruma
 • 15 Юли, 2018 | Пичага
  И кой ви каза че залата е " неизползваемата зала" !?
 • 15 Юли, 2018 | Кметъ
  Не се наяде...
Още от рубриката "разследване"

Подобни новини

19 Юли, 2018

Адв. Веселина Александрова: Има съществено нарушение в процедурата за новата обществена поръчка за Колодрума

Защо е предвидено за допълващо осветление да се полагат 33 800 метра кабели, , като имаме предвид, че строителството на залата е обявено за завършено, пита  градският лидер на „Движение Да България

Местният лидер на „Движение Да България” адвокат Веселина Александрова излезе с отворено писмо до кмета Иван Тотев относно новата обществена поръчка за осветление в спортна зала Колодрума на обща стойност 800 хиляди лева без ДДС. Според юристката, Община Пловдив съществено нарушава процедурата по възлагането на поръчката и ограничава конкуренцията. „Законово заложени принципи при възлагане на обществени поръчки са: равнопоставеност, свободна конкуренция, пропорционалност, публичност и прозрачност. Възложителите на обществени поръчки нямат право да включват условия, които дават необосновано предимство на едни или ограничават участието на други. В условията на настоящата ...

» повече
20 Дек, 2017

Няма смисъл от повече управленски конкурси в Пловдив

Това е изводът за управлението след провалените три избора за големи общински длъжности

Липсват хора, които да „раздвижат малко повече“ общинските структури

Явно в този град всичко върви много добре и на никого не му се занимава с такива общински неща, така кметът Иван Тотев отговори на въпрос на Под тепето защо се провалиха трите големи конкурса за директори на Колодрума, Старинен Пловдив и главен архитект.

Другата причина, според него е, че може би заплатите, които предлага администрацията, са по-ниски. „Ние търсим хора с езици, с мениджърски умения, но даваме хиляда лева горе-долу. Явно това вече е проблем“, коментира той.

Градоначалникът изрази мнение, че сегашните управници на Многофункционална спортна зала и Стария град, макар и временно изпълняващи длъжностите, стават.

„Ще ...

» повече
11 Дек, 2017

Розалин Петков за Колодрума: Нова година- нов конкурс

Комисията не избра никой от шестте кандидата в настоящата процедура

Таня Грозданова

„Нова година-нов конкурс“, тази крилата фраза роди зам.-кметът Розалин Петков, след като конкурсната комисия за избор на директор на Многофункционална спортна зала Колодрума реши, че никой от кандидатите не става.

Комисията излиза със становище до кмета, че няма излъчен победител в конкурса за директорския пост. Изпитващите не са дали задоволителна оценка дори и на служителите на Община Пловдив, които са подали кандидатури за мястото. Предлага се да бъде обявен нов конкурс. До тогава длъжността ще продължи да изпълнява госпожа Китена, която беше заместник на първия директор на Колодрума.  

Припомняме, че след обявата за шефското място постъпиха документи от седем кандидата. Това са: Петко Зайков-бивш технически директор на ...

» повече
07 Дек, 2017

Защо Колодрума не става за Световно по волейбол (ДОКУМЕНТ)

 

Отговорът дойде от най-високо ниво

Разковничето се крие в словосъчетанието „и други специфични конструктивни особености“

Таня Грозданова

Прехвалената Многофункционална спортна зала на Пловдив не става за Световно по волейбол, това става ясно от обяснение на министъра на спорта. Освен, че не отговаря на всички изисквания на Световната федерация, Колодрума изпада от класацията заради раздута оферта, разбра Под тепето.

Меко казано „учудващ“ отговор е получил доц. Георги Йорданов, народен представител от ПГ „БСП за България“, на свое питане към министъра на спорта защо бе пренебрегнат Пловдив за град-домакин на Световното първенство по волейбол за мъже през 2018-а година.  Депутатът от Пловдив е входирал въпроса си на 17.11., а отговорът е получен на 24-и същия месец.

Оставяме без коментар обръщението към ...

» повече
17 Окт, 2017

Търси се директор на Колодрума

Свободна мениджърска позиция обяви Община Пловдив. Търси се нов директор за Многофункционална спортна зала, придобила популярност като Колодрума. Обявата е качена на сайта на общината и е залепена на информационното табло в Партийния дом, видя репортер на Под тепето.

Конкурсът за Директорът на ОП „Многофункционална спортна зала“ – гр. Пловдив е назначен със заповед на кмета от 13 октомври, а документи могат да се подават до края на месеца.

Ето и задълженията накратко на издирвания мениджър:  организира и ръководи цялостната дейност на предприятието, анализира, планира и отговаря за осъществяването на административно-управленската и финансова дейност в рамките на определените му пълномощия и го представлява. Новият директор трябва да е магистър по икономика, администрация, финанси или право, да има 5 години стаж, от ...

» повече