БългарияВластИзпод тепетоНовини

Борисов: С Кирил Петков сме си простили

Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов поиска от „Продължаваме промяната – Демократична България“ (ПП-ДБ) да представят варианта си за кабинет и състав на правителство с втория мандат, пише БТА. Дали с първия или втория мандат, не е важно за мен, важно е да има редовно правителство, подчерта той.

По време на лидерската среща в Народното събрание Борисов повтори, че решението на Изпълнителната комисия на партията е, докато не изчерпат всички опции с ПП-ДБ, няма да водят разговори с останалите политически формации в парламента.

Искате да ви подкрепим за втория мандат в парламента, без да участваме в кабинет, коментира Борисов. Той припомни, че така или иначе участват в контрол на правителството като членове на парламента. Но, обърна внимание лидерът на ГЕРБ, в Народното събрание има още 4 партии, може да се създаде много мощна опозиция.

Затова той иска от ПП-ДБ да им представят вариантите си за управление, състав на кабинет – премиер, министри, на базата на което да се мисли, ако се отива на вариант правителство с втория мандат. Ако вие представите кабинет , който ние да го харесаме, пак имаме тема за разговори. Ако имате друг вариант за подкрепа, пак трябва да ни го покажете, настоя Бойко Борисов.

Той заяви, че с Кирил Петков са си простили.

Лидерите на ГЕРБ-СДС и „Продължаваме промяната – Демократична България“ разговаряха днес в парламента.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина