БългарияНовиниТуризъм

България е на 45-то място за приключенско пътуване

България се нарежда на 45-то място в класацията на списание Forbes за най-добрите дестинации за приключенски пътешественици. Тази класация, предоставена от Forbes Advisor, се основава на обширен анализ на приключенските възможности, предлагани в различни световни дестинации.

За да определи класацията, Forbes Advisor анализира десет различни приключенски дейности, включително планинско колоездене, скално катерене, планински преходи, ски курорти, кану/каяк, сърфиране, гмуркане, рафтинг, бънджи скокове, зип линии и изживявания с парашут и парапланеризъм. За да се направи сравнение между дестинациите е изчислен брой дейности на 100 km² като се отдава по-голямо внимание на екстремните спортове.

България се нарежда на 45-то място с обща оценка от 16.6. Тази позиция на страната ни означава, че тя предлага разнообразие от приключенски активности за туристи, които обичат адреналинови изживявания в природата. Дейности като планинско колоездене и скално катерене са налични в изобилие, а планинските преходи предлагат възможност за изследване на българските планини. Пред нашата страна са Унгария, Египет, Еквадор и Пуерто Рико.

Със своите ски курорти, България привлича скиори и сноубордисти от цял свят, като предоставя възможност за зимни приключения на високо ниво. Красивите планински реки и езера предлагат идеални условия за каякинг, рафтинг и други водни спортове.

България също така предоставя възможности за забавления и за обичащите екстремните изживявания. С множество скални обекти и забележителни места за бънджи скокове и парашутен спорт, страната привлича истински адреналин любители.

В сравнение с други дестинации в региона, като Турция, Гърция и Румъния, България се нарежда на по-ниско място.

България е на 45-то място за приключенско пътуване

Турция е на 14-то място с оценка 59.5. Гърция има оценка от 54.8 и е на 17-то място, а Румъния е заема 32-ро място с оценка от 31.7. Единствено Черна гора е след страната ни.Тя е на 47-мо място с оценка от 15.7.

САЩ заема първото място. Когато става въпрос за приключения в природата, САЩ са безспорен лидер. Тази държава предлага огромно разнообразие от приключенски активности за всеки вкус. Запалените планинари могат да се насладят на над 250,000 планински дейности, а скалните катерачи имат близо 240,000 маршрута. Със своите над 500 ски курорта, САЩ са идеалното място за зимни приключения. Водните спортове също не липсват, с над 13,000 водни дейности, включително каякинг и рафтинг. Даннните са актуални към септември 2023 година.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина