НовиниСъдТемида

Делото, станало известно като „Цитрусовата афера“, стартира в Окръжен съд

Наричаният „Дон Портокал“ забрани да бъде сниман, както и да се ползват негови фотографии

„С молби до Окръжния съд подсъдимите по НОХД №2172/2018 г.  Сотир Янков и Елена Янкова уведомяват, че не дават съгласие да бъдат снимани от журналистите, проявяващи интерес към делото,  в съдебната зала и изобщо в сградата на съда. Със същите молби двамата подсъдими не дават съгласие фотографски материали, на които са заснети, да бъдат използвани от печатни и електронни издания не само за това заседание, а изобщо.“ Това се казва в специално съобщение до медиите, разпространено от Съдебната палата.

Делото Делото, станало известно като „Цитрусовата афера“, продължава в Окръжен съд. То е насрочено в разпоредително заседание от понеделник, 25.02.2019 г. до сряда, 27.02.2019г. и по него са подсъдими общо 14 лица.

Срещу тях са повдигнати обвинения за престъпления, касаещи източване на ДДС за над 5,5 милиона лева, извършени в различно съучастие или самостоятелно извършени през периода декември 2008 г. до септември 2012 г. Схемата, свързана с внос на цитруси от Гърция, е действала в продължение на четири години като в нея са изполвани фирми – бушони. Янкови и съучастниците им бяха арестувани през 2012-та година, но по- късно бяха освободени под парична гаранция.

Основните обвиняеми са пловдивския бизнесмен Сотир Янков, наричан „Дон Портокал“, съпругата му Елена и дъщеря им Мария.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина