ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
КултураНовиниСпорт

Събират дарения за новия музей на ПФК „Ботев“ Пловдив

Поредна крачка към създаването на музей на историята на футболния клуб „Ботев“ Пловдив бе направена вчера. Публично бе съобщено, че клубът официално ще си партнира с фондация „Жълто и Черно“, създадена специално за да събира и популяризира историята на „канарчетата“.

От жълто-черния клуб съобщиха, че е подписано споразумение между двете организации и призовава всеки, който има предмети или други документи, свързани с историята на ФК „Ботев“, да се свърже, за да станат част от бъдещия културен център. Основен контакт е настоящият председател на фондация „Жълто и Черно“, историкът д-р Видин Сукарев. Ето и официалното съобщение от клуба:

Имаме удоволствието да ви съобщим, че като следствие на отличните взаимоотношения и пълно разбирателство между ПФК „Ботев“ и „Фондация Жълто и Черно“, както и като част от подписаното помежду ни рамково споразумение за сътрудничество и съвместна дейност, Ръководството на ПФК „Ботев“ взе следните решения:

1. Оторизира официално „Фондация Жълто и Черно“ да съхранява, опазва, популяризира и развива историческото наследство на ПФК „Ботев“, като неизменна част от общите ни планове, касаещи бъдещото изграждане и администриране на Клубен музей.

2. Предоставя на оторизираните за целта представители на „Фондация Жълто и Черно“ всички налични предмети, документи и артикули, имащи отношение към историята на клуба, за целите на нейното бъдещо популяризиране и представяне.

3. Призовава всички привърженици на Ботев Пловдив, разполагащи с предмети, документи и артикули, свързани с историята на нашия клуб, да се включат в дългоочакваната дарителска кампания, чието начало поставяме днес, като се свържат с оторизираните за целта представители на „Фондация Жълто и Черно“.

За контакти:

Стадион „Христо Ботев“

Д-р Видин Сукарев – Председател на „Фондация Жълто и Черно“

Телефон: 0889 438 101

e-mail: [email protected]

Забележка: За всяко едно предстоящо дарение ще бъдат фиксирани точни дата и час, за да може всеки един от вас да получи полагащото му се внимание и отношение.

Нека заедно направим следващата крачка в развитието на любимия ни клуб!

С уважение,

Ръководството на ПФК „Ботев“

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина