ЗдравеПУЛС

Очаквано в местния парламент хвърчат партийни декларации „За” и „Против” кмета

ГЕРБ и коалиционните партньори го подкрепят, социалистите не, а патриотите мълчат 

Първото за годината заседание на Общински съвет – Пловдив вместо по дневния ред започна очаквано с декларации по адрес на кмета Иван Тотев и неговото управление. До момента в залата стана ясно, че ГЕРБ и коалиционните партньори го подкрепят, социалистите не, а патриотите мълчат.

Председателят  на групата съветници от управляващата партия Радослава Ташкова първа прочете декларация на ГЕРБ. Отстраняването от длъжност на градоначалника бе определено като безпрецедентен опит от страна на някои политически сили да  дискредитират успешното управление на Пловдив.

"Пловдив гледа уверено напред. Пловдив се превърна в символ на промяната и развитието. Всичко стана с програмата за управление и визията на избрания за втори мандат кмет Иван Тотев, за когото заявяваме категорична и пълна подкрепа", се подчертава в декларацията на ГЕРБ.

Коалиционните партньори в управлението от „Кауза Пловдив” също декларираха подкрепата си за кмета: „Иван Тотев е доказал за петте години, че има визия за управлението на града и то е успешно. Вярваме, че ще продължим да  работим заедно", заяви на микрофона в залата Едуард Сарафян.

Най-младият общински съветник от групата на социалистите Иван Петков – Бебето прочете декларацията от името на столетницата. Социалистите смятат, че управлението на Тотев и екипа му не заслужава подкрепа, защото се кадрува безпринципно. В декларацията на партията се твърди още, че местният парламент взема незаконосъобразни решения.

Спас Гърневски отвърна на удара, като заяви, че опозиционерите винаги спъват Пловдив щом тръгне напред. Той пророкува, че скоро ще започне проверка за милионите  откраднати от лидера на червените под тепетата.

Докато съветници от социалистите и управляващите си подхвърляха реплики, къде по протокол, къде – не, патриотите запазиха мълчание.

                

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина