ЗдравеИзпод тепетоМненияНовиниПУЛС

Клиентите в заведения и спортуващите няма да носят маски на открито

От утре се въвежда противоепидемична мярка за носенето на маска или друго средство, покриващо носа и устата, на открити обществени места, съобщи официално късно през деня днес Министерството на здравеопазването. От ведомството конкретизираха кога е задължително да се носят предпазни средства на открито, и кога не, след забележката на премиера Бойко Борисов преди заседанието на Министерски съвет днес.

При струпване на хора и невъзможност за спазване на физическа дистанция от 1,5 м. гражданите трябва да носят маска или друго средство, покриващо носа и устата (в т.ч. кърпа, шал, шлем и др.). Изключения са клиентите в местата за хранене и в питейните заведения; спортуващите на открито и закрито; участниците в конгресно-конферентни мероприятия и др. подобни по време на изказванията си; водещите и гостите в телевизионни предавания. Изключения са и децата до 6-годишна възраст.  Обществени са местата, които са достъпни за гражданите и/или са предназначени за обществено ползване. Това нарежда министърът на здравеопазването проф. Костадин Ангелов със издадена днес.

Съгласно същата заповед лицата, предоставящи административни и други услуги на граждани, следва да използват средствата на информационните и комуникационните технологии и при възможност да предоставят съответните услуги в електронна среда.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button
📨 Изпрати новина