ВластЗдравеНовиниПУЛС

Доц. Георги Йорданов: Училищата няма да се разминат с онлайн обучението

Заместник-здравният министър: Ваксината не е панацея. Тя не ви пази от заразяване, но подпомага за по-лекото протичане на заболяването. Затова трябва да се имунизираме

С разразяването на тази поредна вълна от коронавирус и варианта Омикрон отново ще се наложи да се премине към онлайн обучение. Това предупреди заместник-здравният министър доц. Георги Йорданов. Той обяви, че училищата ще се следят стриктно, тъй като “децата разнасят вируса и заразяват родителите си”.

По думите му страната ни е в „подножието на пика на новата COVID вълна„, затова призова българите да избягват груповите събирания, включително и днес на Ивановден.

Министерството поставя акцент върху развиването и усилването на създадените ковид зони защото при Омикрон боледуването е по-леко и се очаква натискът да падне върху личните лекари, за да не се струпват много пациенти при джипитата, ковид зоните трябва да работят добре и да поемат и вторичните прегледи, обясни доц. Йорданов.

Той съобщи, че към днешна дата се водят 32 дела за издаване на неистински зелени сертификати и този проблем е сериозен.

Ваксината не е панацея. Тя не ви пази от заразяване, но подпомага за по-лекото протичане на заболяването. Затова трябва да се имунизираме„, категоричен е зам.-министърът на здравеопазването.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

2 коментари

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина