ГрадътЗдравеНовиниПУЛС

COVID-19 в областта: За изтеклите 24 часа има 3- ма хоспитализирани мъже, които са в задоволително състояние

10 са новорегистрираните случаи на коронавирус в града

“ До момента има само с двама ученика с положителни проби за коронавирус и един учител- Две са карантиранираните паралелки в града- в СУ“Паисий Хилендарски“ и в СУ“ Св. Константин-Кирил Филосов““. Това съобщи днес областният управител Дани Каназирева относно проведеното епидемиологично проучване от РЗИ в училища и детски заведения. Преподавателят е работил с лични предпазни средства, спазвайки указанията и по преценка на РЗИ не се налага поставяне на паралелки под карантина. Учителят е от СУ“ Св. Константин-Кирил Филосов“, коментира областният управител и апелира да не се всява излишна паника.

Както се разбра сутринта, за изминалото денонощие на територията на Пловдивска област има 17 новодиагностицирани случаи на COVID-19.

„За изтеклите 24 часа има 3- ма хоспитализирани мъже, които са в задоволително състояние. Те са настанени в болници в Пловдив, единият е от община Лъки, другите двама са от областния град. Общо хоспитализираните болни от Пловдивска област са 51, 4- ма от тях са на интензивно лечение. От новите случаи имаме съответно заболели 12 мъже и 5 жени. Най-много са новорегистрираните от Пловдив – 10, Асеновград – 2, Куклен – 1,Лъки – 1, Карлово -1, Съединение – 1 и Марица – 1. През изминалото денонощие няма новодиагностицирани медицински лица“ , допълни председателят на ОКЩ Дани Каназирева.

Всички нови случаи се проучват и се вземат съответните противоепидемични мерки от РЗИ. Към днешна дата в областта под карантина са 248 лица. На домашно лечение са 254 лица. Оздравели са 1237. Починали до момента-62, днес няма регистриран смъртен случаи с COVID-19 .

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

  1. Инж Томов и Узунов,д-р Антоанета ТОМОВА,Тодор Иванов КЪРТЕВ да си докажат имуществото.
    НЕЗАБАВНО ПРОКУРАТУРАТА ДА ГИ РАЗСЛЕДВА

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Back to top button
📨 Изпрати новина