ГрадътЗдравеНовиниПУЛС

Момче проплака в МБАЛ „Свети Пантелеймон“ навръх Бабинден

Навръх Бабинден в МБАЛ „Свети Пантелеймон“ в Пловдив се роди нов живот. В ранния следобед днес за първи път проплака здраво момченце.

Екипът на общинската болница спази традицията и тази година, като отбеляза тържествено празника. Той е посветен на жените, които в миналото са помагали на родилките, а от 1951 година е обявен за Ден на родилната помощ и на акушерките и гинеколозите.

Изпълнявайки стародавния ритуал, старшата акушерка Мариана Жекова поля с вода ръцете на началника на Акушеро-гинекологичното отделение д-р Хагоп Карагьозян.

Управителят на болницата доц. д-р Петко Недев благодари за труда и професионализма на екипа. На този ден засвидетелстваме заслужена почит на всички специалисти, които помагат да се роди живот. Всички им дължим огромна благодарност, подчерта доц. д-р Недев. Той пожела в отделението да се раждат много и здрави бебета.

Празничен поздрави към колектива на МБАЛ „Свети Пантелеймон“ отправиха изпълнителите от ансамбъл „Тракия“ и младите таланти от класа за народно пеене в музикалното училище в Пловдив.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина