ГрадътЗдравеНовиниПУЛС

Българският лекарски съюз връчи 2 награди на проф. Иван Дечев от УМБАЛ „Св. Георги“

Проф. д-р Иван Дечев – известният лекар и уролог, началник на клиниката по урология в УМБАЛ „Св. Георги“ Пловдив,  получи две награди от Българския лекарски съюз на церемонията „Лекар на годината 2019 г.“. На събитието в столицата бяха отличени в няколко категории най-заслужилите български лекари. Професорът получи почетен знак и грамота в категория „Дългогодишна дейност в областта на медицината и активен принос в развитието на специалност“ – на национално ниво и беше отличен още с почетен знак и грамота в категорията „Отличен лекар от РК Пловдив“ – на регионално ниво. Проф. Дечев е обичан и ценен не само от колегите си, но и от многобройните излекувани пациенти през десетилетията на неговата дейност. Той е републикански консултант по урология, както и консултант на медицински център за репродуктивно здраве в Пловдив.

Завършва ВМИ – Пловдив с отличен успех и златен медал през 1979 г. Има придобити специалности по урология и онкология и диплома по обществено здраве и здравен мениджмънт. Авторитетен и обичан академичен преподавател по урология (от 1980 г.), по обща медицина и в магистърската програма по репродуктивна биология в ПУ „Паисий Хилендарски“, гр. Пловдив.  В момента проф. Дечев е ръководител и на катедрата по урология и обща медицина на Медицинския факултет и е директор на Департамента по езиково и специализирано обучение на Медицинския университет – гр. Пловдив.

Има интереси и активно работи в областта на онкоурологията, епидемиологията на злокачествените урогенитални тумори, клиничната андрология и сексуалната медицина и е преминал през разнообразни квалификации и специализации у нас и в чужбина. Член е на множество професионални организации и е автор и съавтор на монографии и учебници, както и на над 200 научни труда. Носител е и на редица други награди за учебно-преподавателска и за научно-изследователска дейност.

 

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина