Под небето

Млади гении са новите царе на покера


Играчи с вид на гениални математици превзеха масите в Златни пясъци
Голобради младежи с вид на математически гении са новите звезди на покера. Тенденцията се затвърди на супер турнира в Златни Пясъци 2009 BalkanPokerNews Challenge с награден фонд от 100 хиляди евро. Младоци напълниха масите и се представиха на изключително ниво, като някои от тях стигнаха до финалната 14-торка. “ Причината да има толкова голямо присъствие на млади състезатели е изцяло новият профил на покер играча, който бе наложен от интернет порталите за онлайн игри”, коментират от представителството на най-големия сайт за покер в света Pokerstars. Именно чрез мрежата голяма част от играчите успяват да се класират на мега турнири, без да плащат големите входни такси. По този начин отпада хазартният елемент и покерът се превръща в модерна спортна дисциплина с награден фонд, както всички  шампионати по тенис или Златната лига в леката атлетика например, казват от Pokerstars.
Освен състезание, покерът е престиж и особен лайф стайл. Новите царе на масата са млади, хипер интелигентни и са като от корица на моден журнал. Със завидни доходи от покер може да се отличи третият от супер турнира в Златните Мартин Николов, който отнесе у дома 12 800 евро. Бронзовият медалист водеше битките си на масата с тъмни маркови очила, издокаран от горе до долу в Долче и Габана. Друг младок- Виктор Илиев се класира четвърти и заработи 9 800 евро. Шампион стана представителят на старата генерация в покера Сергей Серафимов. Той прибра лъвския пай от 29 800 евро. Подгласникът му Оги Иванов си тръгна с близо 20 хиляди евро.
Третият в турнира Мартин Николов има вид на холивудска звезда

“Излиза, че не е задължително да си имал пряк контакт с покер масата, за да бъдеш добър играч. Чрез интернет младите могат да упражняват покер умения, без дори да излизат от дома и без почти никакви разходи”, казват българските представители на Pokerstars.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина