АктуалноГрадътНовини

Тръгнаха баловете – без никакви предпазни средства

Прегръдки, целувки и масово събиране без нито едно „д“, въпреки препоръките на министерството за отлагане на баловете

„Ана Май“ и Автото стартираха с баловете пред Тримонциум. С месец закъснение от традицията за края на месец май заради коронавируса, част от пловдивските школа вече спазват купона по случай завършването. Въпреки епидемиологичната обстановка и ръста на случаите в последните дни, младежите не спазват нито едно от препоръчаните „д“-та – дистанция, дезинфекция и дисциплина.

Младежите се събират масово на групи, без маски, прегръщат се, целуват и се и като цяло празнуват, сякаш пандемичен вирус няма.

Отговорността тук може би е по-скоро на институциите. От Министерство на образованието препоръчаха отлагане на баловете след края на извънредната епидемиологична обстановка, обявена от правителството. Оказа се, обаче, че тъй като те се случват в извънучебно време и извън учебните сгради, МОН няма правомощия да се изказва за тях.

В цялата зона на баловете все пак маски имаше – сред полицаите и останалите охранителни органи, които имаха нужните предпазни средства.

Освен огромните тълпи абитуриенти и посрещачи, балът предизвиква и огромно задръстване по централния булевард „Цар Борис III Обединител“. Празнуването минава по обичайния начин с демонстрация на специално подготвени автомобили, мотори, шумни изпълнения и радост през прозорците на колите.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

5 коментари

  1. Пандемия няма.
    2000 българи умират средно на година от пнемвония. Някой да ни е затворил или да сте гледали по тв-то всеки ден някой от интензивното. Смъртността е 10 проц по-ниска от предходни години.
    От корона има некви преписани от рак, инсулт и още 100 придружаващи.
    Айде застреляйте се.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина