АктуалноГрадътНовини

Тротоарът не е културна ценност, можеше да не го рушите

Съборилите къщата на Куцооглу на „Гладстон“ потрошиха и общинския тротоар

Тротоарът между Цар Симеоновата градина и площада пред Община Пловдив е в ужасяващ вид. Настилката в пешеходната зона е изцяло разрушена и в момента е примес между неравна пръст и стърчащи криви строшени плочки. Хората се препъват, цапат, а най-предизвикателно е за родители с детски колички или трудноподвижни хора.

Супер активната зона непосредствено до Община Пловдив е в този вид поради строителната техника, използвана за строителството в имота на бившата къща на Куцооглу на улица „Гладстон“. Припомняме, че преди няколко месеца в опит да укрепят къщата-паметник на културата (по думите на строителите), тя беше съборена до основи. Движението на техника в и извън обекта е унищожило целия тротоар и с месеци никой не е направил нищо в посока неговото възстановяване или поне обезопасяване.

Къщата е ценна културна история, разбираме, че такъв тип хора искат да я съборят, но тротоарът поне не е културна ценност, можеше да не го рушат, шегуват се минувачи. Приемайки нашега или насериозно, пловдивчани и гости на града се препъват в тротоара, който доскоро бе в приличен вид. И, ако по други строителни обекти, контролът е дори свързан с това камионите да излизат с измити от кал гуми, тук строителите са унищожили безпроблемно общинска собственост, чиито ремонт ще струва хиляди левове.

Теодор Караколев

Пише по темите, свързани с културата, културното наследство и история на изкуството и архитектурата.

4 коментари

  1. не ги търсете да свършат някаква работа (дори за собственото добруване са некадърни!) очинайките и шуробаджанаците в СелСъвета (+ГЕРБ юбер аллес!) – те са там само за ЗАПЛАТА, умеят да се разписват на ведомостта.
    То не бяха ЗАМ-КлЕТове, то не бяха РАЙ-КлЕТОВЕ, то не бяха Генерални Директори на Старио Град (ючбунарлия), то не бяха ОП фондации Пловдив’2020, Пловдив’2222, Пловдив’3333, то не беше „Пловдив За ЕДНО“ (ДВЕ? ТРИ? Sofia Design „WEEK“?)
    =ДО АМИНА!=

  2. Цялото това безобразие продължава вече толкова време буквално на 5 метра от общината. Служителите примирено преминават по два пъти на ден през изпочупените плочки и прахоляка, а кметовете и другите важни кадри ги возят в автомобили със специални номера, тях какво ги грее.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина