БългарияНовиниПод небето

Типстър – професия по неволя или призвание?

Спомняте ли си старите букмейкърски пунктове, където крепостта се пазеше от известни и не толкова известни спортни запалянковци, които много често носиха популярния прякор „семкаджии“. Те често получаваха възможността да изразят мнението си, да се закълнат в кварталния и още много други лица, че в следващият мач Челси ще успее да направи чудо на стадиона. Същите някога се кълняха, че следващият треньор на Манчестър Юнайтед след сър Алекс Фъргюсън ще поведе отбора към една нова епоха с още повече трофеи. Някои обичаха тези приятни зевзеци, други просто се опитваха да избягат колкото се може по-далече от тях.

Имаме една добра и една малко по-лоша новина. Днес почти всеки почитател предпочита онлайн платформите за своите спортни прогнози. От уюта на дома и в много по-спокойна обстановка можем да пропуснем всички смущения и да се насладим на прогнозите си. Дигиталното отражение на букмейкърите определено успя да спечели почитателите на този вид забавление. Пътешествието в света на спортния адреналин често започва с Efbet и след това света на спорта се разкрива с пълния си блясък, предоставяйки ни и повече функции за контрол, включително и възможност за пряко предаване на срещи, директно на мобилното ни устройство.

Това е добрата новина, защото статистиката показва, че докато спортните запалянковци са едни от най-сърцатите хора, винаги ще се намерят и личности, които да развалят цялото удоволствие, опитвайки се да задоволят своите желания с помощта на вашите средства. Лошата новина е, че след като прогнозите се преместиха в онлайн пространството, самите разбирачи се прехвърлиха в интернет пространството, бълвайки най-различни смели теории, за които вече дори искат заплащане. Спокойно ще забележим, че това е и нова професия – типстър.

Какво са точно типстърите, това са експерти (или поне се представят за такива), които споделят, че през годините са постигнали много успехи, едва ли не са станали милионери и благодарение на техните прогнози и стратегии, всеки може да влезе в клубът на заможните запалянковци. Не си мислете, че техните знания идват безплатно. О не, те държат да получат някакви средства, понякога символични, друг път изобщо, за да споделят своя мистериозен план.

Не се притеснявайте, ако техните прогнози не се сбъднат, същите ще заявят, че не сте направили нещо правилно – това е много популярен сценарий. Въпреки това мнозина ги използват и с някои колебливи игри на късмета, успяват да спечелят няколко срещи, докато след това не започнат разочарованията. Точно по тази причина винаги сме напомняли, че всеки играч, особено след като използва своите лични средства, трябва да бъде много внимателен и винаги трябва да има свое собствено мнение. Просто липсва логиката някой с толкова възможности да седне пред компютъра и срещу няколко долара да ви споделя как точно да играете.

Ако вие бяхте милионер, бихте ли се занимавали с това? Едва ли, но ако бяхте милионер, най-вероятно щяхте да имате достатъчно знания, за да се забавлявате и да не се притеснявате за средствата си. Просто няма логика в съществуването на такава професия, но въпреки това, нека не забравяме, че дори грешният часовник е верен два пъти в денонощието.

Ето защо и много анализатори споделят едно и също – спортните прогнози не са магическият и свещен граал, който ще ви позволи да спечелите. Те са прогнози, можете да ги вземете предвид, може и да не го правите, но никой не носи отговорност за вашите лични решения. Да не говорим, че брандове като ефбет предоставят своята статистика и прогнози с помощта на хора, които са в тази индустрия от години. Говорим за спортни журналисти, които с очите си са видели повече финали на живо, отколкото съвкупността от типстъри, които се увеличават като гъби.

Професионалистите при реномираните брандове не изискват средства, те са просто още една гледна точка, на която можем да обърнем малко внимание, защото трябва да бъдете много сериозен експерт, за да следите всичко случващо се в света на спорта. А и нека бъдем откровени, спортните прогнози са забавление и по-рядко начин да забогатеете бързо. Не казваме, че това е невъзможно, просто се изисква много опит и още повече анализи, ако подходите професионално, то сигурно ще имате и добри успехи. Не очаквайте, че тогава ще има забавление, защото всичко, което изисква повече внимание и усилия, излиза от линията на спортния адреналин и прогнозирането. Добрата новина е, че родните запалянковци имат доста добър поглед над играта и именно те оставят добрите стари дигитални „семкаджии“ без няколко долара в повече.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина