ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
ГрадътКварталиНовиниОбразование в ПловдивОбщина Пловдив

Строят нова сграда на детска градина в Централен

Детска градина „Буратино“ в пловдивския район „Централен“ ще посрещне малчуганите в нов корпус от следващата учебна година. Символичен старт на проекта даде днес райкметът Георги Стаменов.

„10 групи ще има детска градина „Буратино“, след като приключим с изграждането на новия корпус към сградата. Следващата учебна година – от септември 2025-а, ще започне с нов физкултурен салон, облагороден двор, нови детски съоръжения. Децата заслужават най-добрите условия за едно щастливо детство“, каза Стаменов след първата копка на церемонията.

Послания от настоящите възпитаници на забавачката са събрани в ковчеже, което ще се отвори при посрещането на новите догодина. 

Децата сами подготвиха капсулата на времето и поздравиха гостите на събитието.

Директорът на детското заведени Кристина Йончева съобщи, че градината ще се увеличи с още 80-90 възпитаници.

Проектът е на стойност 2.2 милиона лева, от които 900 000 лв. са от програмата на Министерство на образованието и науката, а останалата сума е от бюджета на Община Пловдив. В новия корпус на улица „Загоре“ № 6 ще се помещават три групи, децата ще разполагат с голям двор с нови площадки по европейски изисквания за всяка една от тях и физкултурен салон. 

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по… More »

Един коментар

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина