АктуалноГрадътЖивотЗабавлениеЗелен градНовини

Социалният проблем и икономическите въпроси най-важни за чистотата на въздуха, според гражданите (СНИМКИ и ВИДЕО)

Общината да инвестира в слънчеви панели и газификация, когато санират сгради, коментират пловдивчани

Публична акция на граждански организации за подобряване на чистотата на въздуха в Пловдив събра мнения на пловдивчани за решаване на проблема. Организаторите създадоха скулптура от кюнци под формата на герба на Пловдив. Всеки може да се снима с него, който е съпричастен с проблема – да популяризира инициативата в интернет, призова д-р Веселка Христамян.

Милена Найденова добави, че най-важна е обратната връзка, която са получили от хората при разговорите с тях. „Всеки е лично отговорен за това как замърсява около себе си, но и държавата може да използва различни стимули, за да подпомага хората. Интервюираните акцентират на социалният проблем – постоянно токът и парното поскъпват, и затова те предпочитат да се отопляват на въглища“, разказа мненията на пловдивчани Найденова. Друга идея от гражданите е когато се санират жилищни сгради в програмата да се включва инсталация за слънчеви панели, газификация или други алтернативни методи.

Относно транспорта мнението на гражданите е, че полезен ефект може да има общественият транспорт да стане безплатен. Така вместо ежедневно да се ходи на работа с автомобил, хората ще бъдат стимулирани да го оставят и да пътуват с автобус.

Чуйте още във видеото:

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

Един коментар

  1. Боли я шнура общината за въздуха и хигиената на града – то се вижда и от космоса колко я е грижа…в 2021 година на 21 век, се мете яростно с метли от 5 лева.. и калта след лек дъжд е до глезените…онзи глупак Зико, ако си извади главата от гъза, само за две минути, и ще му се изяснят доста работи.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина