НовиниСпортСпортен Пловдив

Пловдивски таекуондисти мерят сили на турнир в Босна и Херцеговина

БФТ ITF подкрепя иноваация в бойните спортове

Гая Вардева и Валентин Проданов от пловдивския Армейски спортен таекуон-до клуб „Тракия” ще вземат участие в турнира GRAND PRIX 2022 в град Зворник в Босна и Херцеговина, който ще се проведе тази събота – 28-ми май. Двамата ще се състезават съответно при жените до 67 килограма и юноши младша възраст при най-тежките, информираха от клуба.

Междувременно стана ясно, че Българската федерация по таекуон-до  ITF подкрепя инициативата на мобилното приложение Fight Scout, създадено специално за бойни атлети, мениджъри и организатори на различни бойни спортове.

То е създадено от български екип, начело на който е дългогодишният ММА състезател и черен колан по бразилско жиу-жицу Любомир Геджев, като главната цел е подпомагане на комуникацията и увеличаване на бизнес възможностите на професионалистите в индустрията на бойните спортове.

Атлетите могат да създадат профил в приложението с цел да получат по-голяма публичност и популярност на международно ниво в подкрепа на професионалното им развитие, което повишава възможностите им за изграждане на кариера във всяка точка на света.

Според авторите на иновацията, организаторите на събития лесно могат да добавят пълната информация на едно място за провежданите от тях мероприятия, така че да бъдат откривани лесно от фенове, спонсори и бойци чрез филтриране по вид спорт, локация и др.

В услуга на мениджърите на професионални бойци, приложението Fight Scout идва като облекчение за воденето на комуникация между организатори и състезатели и намирането на нови възможности.

Мобилното приложение Fight Scout е налично за устройства с Android и iPhone и може да бъде свалено от www.fightscout.app

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина