АктуалноГрадътНовини

Оборудваха Колодрума с паравани между 300 легла (ГАЛЕРИЯ)

При необходимост, военни ще работят и като санитари, заяви ген. Матеев

300 легла вече са оборудвани и с паравани между тях във военно-полевата болница в Колодрума. Това показаха днес на изнесен брифинг кметът Здравко Димитров и екипът към общинския щаб, в присъствието на ген. Явор Матеев.

Параваните са дарени от Международен панаир – Пловдив. Те са съобразени с медицинските изисквания. Идеята е всяко легло да бъде като отделна стая, и да няма директен контакт между евентуално болните настанени.

„Дай Боже да не се налага да я ползваме. Имаме обаче пълна готовност да приемаме пациенти тук“, заяви кметът Здравко Димитров.

Част от параваните са със стари плакати по тях от Винария или други събития в Панаира.

„Ако е необходимо, има готовност военни да работят като санитари“, заяви и ген. Явор Матеев, участвал в брифинга заедно с кмета Димитров.  

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето. Той активно заема гражданската си позиция по всички чувствителни теми за града и развитието му.

Един коментар

  1. А питахте ли кмета кога ще оправи цените на паркинга на “Колодрума”, че ние сме маргинали, но не сме министри на финансите(които не си плащат наема)! Тоест ще трябва да го плащаме, ние обонамента от 600лв. на година, не онзи маргинала!

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина