Независимите депутати с отговор до петък

Избори 2021 Новини
Асен Василев

Напусналите ИТН депутати ще кажат дали ще подкрепят правителство на Асен Василев

След края на консултациите с „Продължаваме Промяната“ в Народното събрание, независимият депутат Иво Атанасов съобщи на брифинг, че до петък депутатите, напуснали ИТН, ще решат дали да подкрепят правителство на Асен Василев.

На въпроса дали ПП ще върне мандата на президента ако до петък не се намерят поне 121 депутата, които да подкрепят кабинета, предложен от ПП или все пак ще го подложат на гласуване в пленарна зала, Асен Василев заяви: Това е решение, което ще трябва да вземем заедно в „Продължаваме Промяната“  с Националния съвет на партията,  Запазвам личното си мнение за себе си в този момент.

От думите му стана ясно, че в работната група, която от утре започва работа в конкретика по програмата, ще участват и независимите народни представители, напуснали ИТН. Работната група трябва да изготви както програмата на правителството, така и законодателната програма.

Продължаваме разговори в търсене на подкрепа, както казах и вчера- всеки един депутат, който смята, че самостоятелно може да взема решения, е добре дошъл на разговори по програмата, посочи Василев. И добави, че желанието на ПП е да изработи най-добрата програма, в която да се вземат предвид интересите на избирателите. Още съм оптимист за намиране на подкрепа, подчерта той.

Няма безусловна подкрепа, имаме много допирни точки, нас ни интересува ясна законодателна програма, както и такава за действията на правителството през срока на съществуването му , обясни Иво Атанасов. По думите му въз основа на това всеки един от независимите депутати ще изясни сам за себе си дали ще подкрепи или не предлаганото правителство.

Знаем, че национално отговорно поведение е да има правителство, но правителство с ясна програма и действия в интерес на България, подчерта той . С ПП имали допирни точки по отношение на борбата с корупцията, промените в КПКОНПИ, регулаторните органи, съдебната реформа, службите за сигурност. В тази посока ще развием програмата, по която да работим, до петък всеки ще изрази своето становище – от какво е доволен, ще подкрепи или не новия кабинет, повтори депутатът. Ако изготвим качествена програма и с ангажиментите на всяка от парламентарните групи, и ние като независими – продължаваме и ще гласуваме за правителството, увери той. Според него е по-добре е да се гради, отколкото да се руши. Той самият увери, че не води разговори с други депутати в търсене на подкрепа.

Източник: offnews.bg

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.