НАП напомня за приближаващ краен срок

Новини
НАП - Пловдив

До 1 август се декларират и плащат дължими данъци за второто тримесечие на 2022 г.

На 1 август изтича крайният срок, в който предприятията и самоосигуряващите се, които са изплатили доходи на физически лица, извън трудов договор и са задължени да им удържат данък, трябва да подадат по електронен път декларации за второто тримесечие на 2022 г., напомнят от приходната агенция в Пловдив. Това е и последният ден за внасяне на удържания данък към бюджета. Най-бързо и лесно плащането се извършва чрез виртуален ПОС в портала за е-услуги: https://portal.nra.bg/, достъпни с персонален идентификационен код (ПИК) на НАП или квалифициран електронен подпис (КЕП).

Физическите лица, които са получили доходи от наем, от друга стопанска дейност или от други източници, изплатени през второто тримесечие, когато платецът на дохода не е задължен да удържа данъка, също декларират пред НАП и внасят до 1 август дължимите авансови данъци.

В същия срок се декларират и окончателните данъци върху доходите от дивиденти и ликвидационни дялове, както и удържаните окончателни данъци върху доходите на чуждестранни физически лица у нас (например върху възнаграждения за услуги, неустойки, обезщетения, стипендии за обучение в България, доходи от лихви и други).

Повече информация за декларирането и внасянето на данъците можете да получите в сайта на приходната агенция – www.nra.bg или на телефони: 0700 18 700; 02 9859 6801 на цена, съгласно тарифата на телефонния оператор.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.