НовиниСпортСпортен Пловдив

Локомотив отново на финал за Купата след мач без голове на Герена

Мартин Иванов, стажант-репортер

Във втория си полуфинален мач за Купата на България Левски София и Локомотив Пловдив не излъчиха победител, завършвайки наравно 0:0. Домакините изиграха много добре тактически двубоя, но и ,,сините” могат да съжаляват за пропуснатите възможности. За втори път Локомотив заключи своята врата и не допусна синята атака да намери пътя към нея.

Първото полувреме бе равностойно, но положения пред двете врати липсваха. За 45 минути футбол бе отправен един точен удар и той бе в актива на отбора от града под тепетата. В 43-ата минута Милош Петрович проби по фланга и центрира майсторски към Бирсент Карагерен. Той отправи удар, но вратарят на Левски Георги Георгиев спаси.

През второто полувреме играчите на домакинския отбор се активизираха и създадоха четири сериозни опасности пред вратата на ,,смърфовете”. Първата от тях дойде в 63-ата минута, когато Паулиньо бе намерен в наказателното поле от Иван Горанов. Бразилецът отправи удар, но стражът на Локомотив Мартин Луков блесна с добро спасяване. 2 минути по-късно Живко Миланов центрира от ъглов удар, при което се получи разбъркване в наказателното поле. Топката стигна до Найджъл Робърта, който отправи удар от воле, но Луков отново спря пътя на топката към вратата. Последваха още две опасности пред ,,черно-бялата” врата. В 87-ата минута отново Найджъл Робърта бе намерен в наказателното поле и стреля с глава, но Мартин Луков внимаваше. В 90-ата минута гол на Левски бе отменен. Янис Каргас намери вратата на ,,смърфовете”, но преди това бе извършил нарушение и по този начин се запази и крайният резултат 0:0.

Заслужен втори пореден финал за Купата на България за Локомотив Пловдив. Дали отново ще имаме изцяло пловдивски финал ще разберем след утрешния втори полуфинален сблъсък между ЦСКА София и Ботев Пловдив от 20:30.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина