ГрадътИзбориНовини

Изключеният от БСП Жаблянов води „Левицата“ в Пловдив

Валери Жаблянов е начело на листата на новото обединение „Левицата“ за 16 МИР – Пловдив град. Днес водачът регистрира листа с 19 кандидати за народни представители в Районната избирателна комисия. Той бе придружен от Владимир Маринов, който оглавява листата на новата коалиция в областта и адв. Весела Кънчева – на втора позиция в градската листа.

Във фоайето на сградата на Общински съвет-Пловдив, където се помещава комисията, изключеният от Столетницата Жаблянов се засече с довчерашните си съпартийци от Кристиан Вигенин и Иван Петков-Бебето и се поздравиха.

Припомняме, че „Левицата“ обединява АБВ, Изправи се.бг на Мая Манолова, Движение 21 на Татяна Дончева и Земеделски съюз „Александър Стамболийски“.

„И четирите партии са с подчертано ляв профил, доказан през годините. Ние надясно няма да завием и няма да сключим споразумение с партии, които изповядват дясно консервативни възгледи за развитието на България“, категоричен е Валери Жаблянов.

По думите на Владимир Маринов новото обединение няма проблем със Столетницата.

„Ще има обединение в БСП, макар и на този етап да не е налице, натам вървим, при условие, че тя не се ръководи от Корнелия Нинова, която доказа, че е завила надясно“, коментира още той.

Маринов бе категоричен, че никой от напусналите БСП-Пловдив, общинските съветници не са в листата на „Левицата“.

Какво заявиха от своя страна социалистите по темата четете ТУК.

Таня Грозданова

Журналист с близо 30 години опит, който работи интензивно по програми за свободата на словото и разследваща журналистика.

Един коментар

  1. На единия с червените бузки му е 18 та партия за 5 години! Такова тичане от партия в партия историята не помни! Браво! Гинес рекорд!

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина