Новини

ЕС одобри нови санкции срещу Беларус заради нахлуването в Украйна

Дипломатите от Евросъюза одобриха нови санкции срещу Беларус заради помощта, която оказва Минск при руското нахлуване в Украйна, съобщи френското председателство на ЕС, цитирано от Ройтерс, предаде БТА.

Дипломатите от съюза са одобрили нови санкции срещу беларуски граждани, които играят роля в нападенията срещу Украйна, обяви френското председателство в Туитър.

Санкциите освен това ще ударят „някои икономически сектори, в частност дърводобива, стоманата и калия“, се посочва в съобщението.

Тази седмица официален представител от ЕС заяви, че една от задачите на новите санкции срещу Минск е да спрат всякакъв по-нататъшен внос на беларуски стоки в Евросъюза, останали извън санкциите, които ЕС наложи, след като президентът Александър Лукашенко смаза протестите след изборите през август 2020 г.

Вижте Къде и как можем да помогнем на бежанците от Украйна в Пловдив?

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

2 коментари

  1. ЕС кога ще се разпаднете мамка ви дейба и боклуците ви дейба.Не разбрах защо ГОРИВАТА така рязко поскъпнаха.Защото евробардка мисли за нас как да ни е по-гадно.ВЪН ОТ НАТО И ЕВРОБАРДАКА НА МОМЕНТА ТОВА ИЗКУСТВЕНО СЪЗДАДЕНО С ПОСКЪПВАНЕТО НА ГОРИВАТА ЗАЩО БЕ ГНИДИ ГНУСНИ.ДО РУСИЯ ВИ ИЗСИПЕ ВСИЧКИ БОМБИ В ЕВРОБАРДАШКИЯ ВИ ПАРЛАМЕНТ

Вашият коментар

Прочети също
Close
Back to top button
Изпрати новина