ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
БизнесГласовеГрадътНовиниОбщина Пловдив

Бизнесът за Пловдив пита кмета кога ще е конкурсът за главен архитект

Членовете на сдружение Бизнесът за Пловдив разпространиха публично писмо с въпроси, които са отправят към кмета на града Костадин Димитров относно конкретни проекти и процедури.

Представителите на организацията, обединяваща най-големите работодатели в града, питат кога ще бъде организиран дългоочакваният прозрачен конкурс за главен архитект на Пловдив, на какъв етап са процедурите по Плана за възстановяване и устойчивост, както и за ОППР, за които Пловдив може да усвои общо 160 милиона лева. На фона на обявената от общината обществена поръчка за препроектиране на стадион „Христо Ботев“ на стойност 500 хиляди лева без ДДС, от Бизнесът за Пловдив питат какво налага пускането на тази процедура и дали този сериозен харч не е неразумен.

Ето цялото писмо до кмета Костадин Димитров от Бизнеса за Пловдив без редакторски намеси:

Изминаха 300 дена от Вашето избиране за Кмет на Община Пловдив. Това е достатъчен срок не само да се структурира и активизира общинската администрация в нашия град, но е срок и за равносметка за извършената работа. Ние като организация включваща в състава си най-големите работодатели на територията на Община Пловдив и ангажирана с всички сфери на обществения живот винаги сме били партньор и коректив на властта. Критични към всяко ръководство на общината и поощряващи когато се случват добри неща. Изборът Ви за Кмет на Пловдив за Нас е надежда. Надежда, че с бързи темпове ще се решат много наболели теми в Община Пловдив. Постигнахте немалко неща, но общото усещане е за забавяне на някой важни за града ни проекти. Поради тази причина имаме няколко конкретни въпроса на които се надяваме да отговорите:

На какъв етап са процедурите по Плана за Възстановяване и Устойчивост, предвид краткия срок за усвояване /края на 2026г./? Изготвени и обявени ли са процедурите по ЗОП? Колко сключени договора има от планувани близо 100 млн.лв. бюджет за Община Пловдив?

Същият въпрос се отнася и за ОПРР 2021-2027 при общ бюджет за Община Пловдив приблизително 60 млн. лв?

Кога смятате да обявите обещания конкурс за Главен Архитект на Община Пловдив? Колко преписки има за разглеждане от ЕСУТ? Настоятелно Ви молим да обявите броя на проведените Експертни съвети по устройство на територията по време на Вашето управление и да ги сравните с последните 10 месеца от предишното управление.

Кое налага поредното препроектиране на Стадион Ботев и неразумно харчене на общински ресурс в размер на 500 000 лв. При положение, че договора за проектиране беше актуализиран през 2022 г. и са платени средства точно за същата дейност стадион Христо Ботев да отговаря на категории 4 на УЕФА? Кога ще бъде обявена Обществена Поръчка за довършването на обекта и има ли риск гр. Пловдив да изгуби средствата осигурени от Републиканския Бюджет в размер на 33 млн. лв. предвид нестабилната политическа ситуация и обявеният дефицит в Държавния бюджет точно по тази програма за финансиране на общински проекти.

Уважаеми г-н Димитров, най-добронамерено и конструктивно се обръщаме към Вас да ускорите всички тези важни за гради ни процедури, които са жизненоважни за икономическото развитие на гр.Пловдив и да оправдаете доверието на всеки Пловдивчанин.

Ивайло Дернев

Един от създателите и главен редактор на сайта Под тепето.… More »

6 коментари

  1. „БИЗНЕСЪТ ЗА ПЛОВДИВ“ е различен Клуб от „БИЗНЕС ЗА ПЛОВДИВ“ – бвз член= а също така и от Елитната Асоциация с Фондация Масони

    :PLOVDIV BUSINES“

    1. ЕТНИЧЕСКИТЕ КЛУБОВЕ НА ДПС НЕ СА В ПРЕРЕКАНИЯ С КМЕТСТВАЩИЯ.

      АРМЕБСКИТЕ ЖИЗНИСИ СЪЩО СА ОК.

      ЙЮДЕЙСКИТЕ „ПЛОВЕВЕНТИМ“ ИЛИ „ГЕШЕФТИМ ПЛОВДИВ“ НЯМАТ ИСКАНИЯ СРЕЩУ НАРОДНАТА ВЛАСТ =ГЕРБ=

  2. То тоя бизнес дето пита освен да смуче нищо друго не прави. Дай им само да плямпат, да тормозят и сигурно искат някоя далавера, а кметът не им дава. От ясни по- ясни са.

  3. … БЕЗ ИМЕНА / ПОДПИСИ и най-кьопавите журналя не бива са „цитирВат“ величествени възвания зад които може жи се круе само ШОПА МИКИ ПОПА.

    АХРЯНОВ…! ПОСЛУШНИКЪТ…! МЕЖДУСЕЛСКИЯТ „ГЛАВЕН“ С ТВОРБАТА!

Вашият коментар

Прочети също
Close
Back to top button
Изпрати новина