БългарияНовини

17-годишен спаси две момчета от удавяне

Двама братя – на 8 и 14 години, са били прегледани в УМБАЛ – Бургас и освободени за домашно лечение с леки наранявания, след като са скочили в морето от тетраподите до неохраняемата зона на бургаския плаж в ранния следобед в неделя, съобщава OFFNews. Момчетата не са успели да излязат от водата заради силното вълнение.

Децата са от бургаския комплекс „Меден рудник“, живеят при баба си, тъй като майка им работи в чужбина, уточни говорителят на полицията Цветелина Рандева. Констатирано е, че те са отишли на плаж сами, като заблудили баба си, че с тях ще бъде бащата на по-малкото момче. Разпънали хавлиите край вълнолома и решили да влязат в морето, въпреки силното вълнение.

На виковете за помощ на момчетата се отзовал младеж, който се втурнал във водата, за да ги спаси, като преди това алармирал полицейските служители за инцидента. На място се изпратени екипи на жандармерията, общински инспектори и парамедици. Децата са откарани и прегледани в болница, след което освободени за домашно лечение с леки охлузни наранявания, получени в резултат на силните вълни и блъскането в тетраподите, разположени до бургаския вълнолом до Морска гара. Бабата е разпитана от органите на реда.

Младежът, който е помогнал на децата в нужда, е на 17 години. Той е ученик в училище СУ “Константин Петканов”.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина