БългарияНовиниПод небето

Община „Родопи” дарява 10 хиляди лева за оборудване на лабораторията в УМБАЛ „Свети Георги“

Десетки доброволци от всички 21  населени места в общината са се отзовали на призива да се включат в борбата с епидемията

Затварят площадките за игра в Родопи също

Всички детски и спортни площадки на територията на община „Родопи” ще бъдат затворени за посещения. Целта  е да се ограничат  възможностите за контакти и евентуално предаване на вируса COVID 19, а заповедта е в изпълнение на  министъра на здравеопазването. Площите  за обществено ползване ще бъдат обозначени със специални табели. Общината ще постави общо 65 броя забранителни табла във всички населени места.На тях ще бъде изписан текст, който информира за забраната и призовава към отговорност  родителите. Решението е на общинския кризисен щаб на „Родопи”.

Заради опасността от разпространение на опасната зараза ще бъдат дезинфекцирани всички сгради на кметствата по селата, здравите служби и трите районни полицейски служби на територията на община „Родопи”. Засилена ще бъде и  дезинфекцията на съдовете за смет.

Десетки доброволци от всички 21  населени места в общината са се отзовали на призива да се включат в борбата с епидемията. Хората ще бъдат в  помощ на кметовете по места, ще обслужват възрастните,  самотно живеещи и  нуждаещи се. Доброволците ще посещават хората, те ще им казват от какво имат нужда и то ще им бъде закупено със средства на заявителя на услугата.

Община „Родопи” ще даде  сумата от 10 хиляди лева за оборудване на лабораторията в УМБАЛ „Свети Георги”, стана ясно днес.

200 броя дезинфектанти за ръце ще получи община „Родопи”. Благородният жест направи президентът  на една от водещите козметични компании – „Роза импекс” Димитър Георгиев.

Дарението е предназначено за всички служители на общината, които независимо от опасността от новата зараза – COVID 19 са на работа. Подаръкът включва още  препарати за почистване на бюрата.

Кметът на „Родопи” Павел Михайлов  благодари за жеста.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина