Новини

Извънредна ваканция за  общински служители в „Родопи”

Доставят безплатен обяд на работещите

Павел Михайлов: Да бъдем разумни и дисциплинирани, за да останем здрави

Кметът на община „Родопи” Павел Михайлов нареди спешно да се освободят всички служители в община „Родопи”, които се чувстват неразположени и имат симптоми на остро респираторно заболяване. Извънредната мярка  се предприема с цел да се осигури безопасност на чиновнициите в общинските звена, които имат контакт помежду си. Хората, които  излизат в грипна ваканция са от различни отдели, но отсъствието им няма да попречи на нормалното функциониране на общината. Като превантивна мярка срещу разпространение на заразата COVID -19 движението на служители  между отделите е силно ограничено, а достъпът до сградата на общината продължава да се осъществява под строг контрол. На всички служители за раздадени материали за дезинфекция.

От утре  ще бъде  осигурен  всекидневен топъл обяд за останалите на работа общински чиновници. Целта е максимално да се ограничи движението на  хората извън сградата на общината. Кетърингът ще е напълно безплатен за служителите и ще е със заявка.

За самодисциплина, разумност и спазване на наложените правила призова кметът.

Той апелира жителите на общината да запазят спокойствие и да проявят търпение в тази извънредна за цялата страна ситуация.

 „Настоявам да спазвате наложените правила и да ограничете социалните си контакти и пътувания до минимум“, посочи Михайлов.  Той допълни, че по разпореждане на Националния кризисен щаб не могат да се събират повече от двама възрастни на открити пространства.  Задължително е хората да  спазват дистанция от поне два метра помежду си, когато са на  опашка пред магазин,  аптека, банка или административна сграда.

Павел Михайлов призова всички, които са се завърнали или предстои да се завърнат от страни с доказани случаи на заразени с COVID-19, да спазват стриктно 14-дневната карантина, защото това е начинът за положителния изход от кризата. По заповед на министъра на здравеопазването са определени  17 рискови страни в целия свят –  Китайската народна република, Ислямска република Иран, Бангладеш, Република Индия, Република Малдиви, Федерална демократична република Непал, Демократична социалистическа република Шри Ланка, Кралство Испания, Италия, Република Корея, Обединено кралство Великобритания и Северна Ирландия, Франция, Федерална република Германия, Кралство  Нидерландия и Швейцария. „Хората под карантина не са диагностицирани като носители на коронавирус, но заедно с хората, с които живеят са длъжни да спазват период на самоизолация, за да могат след това спокойно да се върнат към нормалния начин на живот” , посочи кметът на „Родопи” Павел Михайлов.

Кметът призовава още гражданите да съобщават незабавно за нарушители на карантинния период на дежурните телефони в общината: 032/604 -100 и 032/604 – 139.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина