НовиниСпортСпортен Пловдив

Пожарникари от цялата старана мерят сили в Пловдив

XVII-то състезание по пожароприложен спорт за купата на Българската федерация за пожароприложен спорт

Входът за зрители е безплатен

Лекоатлетически стадион Пловдив в парк „Отдих и култура“ ще приеме огнеборци от цялата страна от 07 до 09 октомври 2019 г. Градът ни е домакин на XVII-то състезание по пожароприложен спорт за купата на Българската федерация за пожароприложен спорт /БФППС/.

В надпреварата за най-добра пожарна команда и огнеборец ще се впуснат над 80 състезатели от 9 области в страната. Това са  представители на РДПБЗН – Варна, Видин, Враца, Плевен, Пловдив, Русе, РДПБЗН София, Стара Загора, Шумен и представителния отбор на Факултет „Пожарна безопасност и защита на населението“ при Академия на Министерство на вътрешните работи.

Състезанието ще се проведе в следните дисциплини: „Изкачване с щурмова стълба“, „100-метрова пътека с препятствия“, „Пожарна щафета 4 х 100 м с препятствия“.

Тържествената церемония по откриване на състезанието ще се състои на 07 октомври 2019 г., от 18,00 ч на площад Съединение.

Ето програма за провеждане на състезанието по дни и часове:

08.10.2019 г.

09:00-09:30 ч.  –  Откриване на Лекоатлетически стадион “ Пловдив“

09:30-11:30 ч. – Състезание в дисциплина “Изкачване с щурмова стълба”

15:30-16:30 ч.  –  Състезание  в  дисциплина “Пожарна щафета 4х100 м с препятствия”

09.10.2019 г.

09:30-11:30 ч. – Състезание в дисциплина “100-метрова пътека с препятствия”.

Входът за зрители е безплатен.

Припомняме, че преди по-малко от месец нашите огнеборци станаха трети в света по пожароприложен спорт.

Българските лъвове Пламен Писков, Михаил Костов, Георги Георгиев и Велин Иванов показаха какво е тим в най-смисления спорт на планетата! В навечерието на Празника на българската пожарната – 14 септември, Кръстовден, Пламен и Михаил от РДПБЗН – Пловдив, Георги и Велин от РДПБЗН – Стара Загора класираха България на трето място на XV Световен шампионат по пожароприложен спорт за мъже, който се проведе в град Саратов, Русия.

Пламен и Михаил от РДПБЗН – Пловдив, Георги и Велин от РДПБЗН – Стара Загора класираха България в ТОП 3 на Световното

Националните ни, с треньор Мирослав Евтимов, биха колегите си от Словакия в драматичен полуфинала в щафетната дисциплина 4 х 100 метра с препятствия, като завършиха за 57,58 секунди – трето време в света. Така българските огнеборци заслужено заеха мястото си сред трите най-бързите пожарни команди в света! Пред тях са само отборите на Русия и Беларус, които са стожерите в този спорт.

Видеото може да гледате ТУК. Галерия от Световното първенство с участието на бронзовите медалисти ТУК.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина