На цаца и бира в Пловдив

Вкусът на града

Lost in Plovdiv откри онези капанчета, покрай които винаги се носи аромат на прясно изпечена рибка и бирата се лее на корем

Макар че лятната класика от цаца и бира е най – подходяща за морските вечери, под тепетата също има няколко култови места, където специалитетът ни се услажда. Вкусотията най – често се допълва с пържени картофки и предполагаме, че няма човек, който да не се изкушавал от това лятно съчетание.

Днес няма да се спираме на по – лъскавите заведения, а ще потърсим онези малки капанчета, покрай които винаги се носи аромата на прясно изпечена рибка и бирата се лее на корем.

Затова и няма да ви учудим, ако започнем с едно място, където ястието ви със сигурност ще е придружено с прекрасна гледка. Бирария „Рахат тепе” на върха на Небет тепе в Старинен Пловдив е едно от онези ресторантчета, които няма как да подминеш. Тук всеки съветва да не пропускате от малката хрупкава рибка, а картофките са по ваш избор – пресни или бланширани. Пловдив е пред вас на длан и единственото, което още ви е нужно, е добрата компания.

И тъй като най – вероятно повечето от вас знаят горното заведение, сега ще ви пренесем към Кичука, където на кръстовището на булевард „Македония” с „Даме Груев” една червена постройка обезателно ще привлече вниманието ви. „Борото” или „Чевеното”, така най – често го наричат живущите в квартала, се разраства с всяка година, а вечер дори с резервация е трудно да намериш маса. Детска глъч се чува от детската площадка, а най – често чуваната дума е „наздраве”. Табелата с името гласи „Спирка 369”, но едва ли някой ще ви упъти, ако го потърсите така.

Връщаме се за момент в централната част, защото се оказва, че в Риба – бар „Лятно кино Орфей” малките рибки също са в менюто от този сезон. В подножието на Сахат тепе, сред сянката на вековни дървета и на минути от главната улица, освен  рибното меню, предлагаме да не пропускате коктейлите и шейковете. Все пак не може да пийваме само бира, нали?

Лятото предстои и ако искате да разберете къде са всички онези капанчета, покрай които винаги се носи аромат на прясно изпечена рибка и бирата се лее на корем, вижте скритите местенца в Lost in Plovdiv, в които градът мирише на море.

Споделете ни във:

2 thoughts on “На цаца и бира в Пловдив

  1. Защо да е най – подходяща за морските вечери????? Много по-подходяща е за нормалните вечери, далече от Гьолището.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.