ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
КултураНовини

Здрава Каменова поставя „Лунатици”  в Асеновград

През 2022 г. се навършиха 10 години от възстановяването на самодейния театър в Асеновград. По този повод екипът на Сдружение „Работилница за мечти” в града, разработи мащабен проект озаглавен „10 ГОДИНИ ТЕАТЪР ЗА ЦЕНИТЕЛИ“, който спечели финансиране по „Програма за възстановяване и развитие на организации в областта на любителското творчество“ на Национален фонд „Култура”.

В рамките на проекта Сдружението реализира и ще реализира разнообразни дейности: социално-образователни, изследователски и др. Една от най-очакваните е поставянето, за първи път с професионален режисьор, на нов театрален спектакъл.

Изборът на пиеса е „Лунатици“ от Кен Лудвиг, а за режисьор Сдружението покани обичаната, от театралната сцена и телевизионен екран, Здрава Каменова.

Спектакълът е динамична комедия, героите са двойка актьори, които някога са били прочути, а в последните години им се налага да играят на провинциални сцени.

„Считаме, че посланието на пиесата и функцията на самодейния театър са в една посока: да радва публиката, да я подтиква да мечтае и да съхранява човешките облик и ценности” – споделя Изабела Шопова, ръководител на самодейната трупа.

Сдружение „Работилница за мечти” отваря премиерно салона на Военен клуб в Асеновград с пиесата „Лунатици” на 27 април и 13 май. На 27 май комедията предстои да бъде представена в Крумово, а след това и в други селища на Пловдив и региона.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина