КултураНовини

Теодора Тотева гостува в Пловдив с книгата „На сантиметър от чудото“

ПЛОВДИВ ЧЕТЕ 2023 I ПРОЛЕТ, Литературен салон Spirt&Spirit и Издателство Жанет 45 ви канят на среща с Теодора Тотева и нейната книга „На сантиметър от чудото“ в клуб Петното на Роршах, ул. Йоаким Груев 26, Пловдив, на  04 април – понеделник, от 19:00 часа. Модератор на срещата ще бъде журналистът Владислав Севов. Вход: свободен.

Теодора Тотева (1992 г.) завършва журналистика в Софийския университет. Работи като репортер в сп. „Черно и бяло“ и вестниците „24 часа“ и „Сега“. Организира литературни срещи в Столична библиотека и в „Хралупата“ – независимо пространство за литература. Сценарист е на телевизионни предавания в „Old School Production“ и „Последният печели“, БНТ. Съосновател е на сайт за съвременна българска литература Bookwar.bg.

Носител е на първа награда на Националния литературен конкурс „Георги Черняков“ (2018). Автор е на стихосбирките „Голи стихове“ (2014) и „Преди тишината“ (2018). Превеждана е на английски, италиански, испански, арабски и португалски. „На сантиметър от чудото“ е третата ѝ книга с поезия. 

„Нас ли прошепна Бог в клоните, питат прасковите в тези стихове. Тук сърцето е току-що отбито теле, още пъргаво, влюбващо се внезапно, което после ще остарее, тук всичко е на сантиметър от чудото. В поезията на Теодора Тотева светът все още разговаря, всички охлюви, цветя, ръце, риби, тъги и тишина са там, и ние сме там, крехки, но налични. Деликатно и съхранително писане, което умело сади, полива и се грижи за градината на всекидневното и възвишеното.“ – Георги Господинов

Събитието се реализира с подкрепата на Община Пловдив и е част от Календара на културните събития на град Пловдив за 2023.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Един коментар

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина