ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
ГрадътКултураНовини

Преводачката на романа „Времеубежище“ гостува на НБ „Иван Вазов“

Носителката на награда „Букър“ за превода на романа на Георги Господинов „Времеубежище“ Анджела Родел ще се срещне с пловдивската публиката на 5 юни, сряда, от 18.00 часа в конферентната зала на Народна библиотека „Иван Вазов“.

Срещата ще се проведе в рамките на третото издание на „Литературни срещи в Библиотеката“ и Литературния фестивал „Пловдив чете“, сред съорганизаторите на които е и Пловдивската народна библиотека. Събитието е включено в Календара на културните събития на град Пловдив за 2024 г.

Модератор на проявата е д-р Вероника Келбечева, която води и предходните две издания на формáта – с преводача на „Кентърбърийски разкази“ Александър Шурбанов и с автора на „Прочити на Данте“ Владимир Градев.

Анджела Родел превежда книги на редица български автори – Ангел Игов, Виргиния Захариева, Милен Русков, Захари Карабашлиев, Ивайло Петров. Първата ѝ преведена българска книга е „Партиен дом“ на Георги Тенев. Следват преводи на Георги Марков, Георги Господинов, Вера Мутафчиева. С работата си през 2016 г. тя печели Националната награда на Американската асоциация на литературните преводачи за превода на романа „Физика на тъгата“.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина