КултураНовини

Преподаватели от Художествената гимназия с изложба в галерия “Arsenal of Art”  в Капана

Национална художествена гимназия „Цанко Лавренов” Пловдив и Галерия “Arsenal of Art”  сърдечно Ви канят на изложба „Пейзаж” на сдружение „Collegium pro arte +”.

Официалното откриване ще бъде на 11 юни 2020 г. от 16 часа в изложбената зала за галерия „.Arsenal of Art” на ул. „Магура” № 4, Пловдив – Капана. Експозицията е част от културния календар на НХГ „Цанко Лавренов” и се осъществява по покана на художникът и галерист Ангел Гешев.

„Collegium pro arte+” е творческо обединение на специалистите художници от Национална художествена гимназия „Цанко Лавренов“. Всички участници са преподаватели по специални предмети в гимназията и са утвърдени автори с богати творчески биографии и активна художествена дейност.

Експозицията ще представи произведения в различни стилове, жанрове и видове изобразително изкуство на тема „Пейзаж”. Ангел Китипов, Антония Фингарова, Ваня Годжелова, Диана Папазова, Зорница Касапян, Кети Георгиева, Петър Чучулигов, Полина Тодорова-Станчева, Светлозар Чавдаров и Христо Жеков ще участват с живописни творби. Димитър Келбечев се включва в изложбата с графичен пейзаж. Атанас Камешев, Костадин Отонов и Паулина Стоянова ще изложат пейзажни фотографии, а Кристина Кутлова ще покаже мозайка.

Събитието е инспирирано от желанието на преподавателите от пловдивската Художествена гимназия да покажат, че индивидуалните творчески търсения могат да бъдат обединени в качествена изложба. Тя показва една от посоките, по които се работи в гимназията – да се организират представителни експозиции на преподавателите – художници. НХГ „Цанко Лавренов“ популяризира част от съвременното изобразително изкуство в Пловдив и съдейства за неговото развитие сред бъдещите художници, които се обучават в училището.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина