КултураНовини

Обновената библиотека на АМТИИ попълни фонда си с ценно дарение

Обновената библиотека на Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство „Проф. Асен Диамандиев“ – Пловдив /АМТИИ/ попълни фонда си с ценно дарение. Редките специализирани книги, които ще подпомогнат обучението на студентите от специалността графичен дизайн и фотография. Специализираната литература е подбрана и предоставена безвъзмездно от екипа компанията Reward Gateway.

проф. Новак и Иван Филипов

Дарението прие проф. д-р Тони Шекерджиева-Новак, ректор на Академията. По време на работната среща, която се проведе в библиотека на ВУЗ-а, Иван Филипов – ръководител на отдел дизайн в компанията, сподели, че ръководството на Reward Gateway – Пловдив се радва на възможността да помогне за професионалното израстване на студентите.

Да работиш с кеф в Пловдив и да се чувстваш в офиса като у дома си

Работата в иновативна компания с висока корпоративна култура, насърчаваща творческите търсения на служителите, ни дава възможност да подкрепяме по различни начини младите таланти с интерес в областта на графичния дизайн и фотографията. С гордост мога да споделя, че някои от най-талантливите колеги в нашия екип са възпитаници на АМТИИ и смятам, че подготовката, която получават в пловдивската Алма Матер е на световно ниво. Добрата практическа подготовка е условие за последващ добър професионален старт и се надяваме, че нашето скромно дарение ще помогне на студентите и дипломантите от АМТИИ да се запознаят по-отблизо с класическите методи и практики в графичния и продуктов дизайн“, каза още г-н Филипов.

Той е убеден, че бъдещата съвместна работа между двете организации ще бъде от взаимна полза и от полза за целия бранш в региона. Заедно ще поставят Пловдив на картата като едно средище на хора и компании, работещи успешно в сферата на дизайна, с изключително ценни и добре подготвени кадри от АМТИИ.

Ректорът проф. Новак високо оцени щедрия жест и не пропусна да спомене и бързината, с която Reward Gateway реагира на събитията в Украйна: „Искам да Ви благодаря от името на Академията за прекрасното дарение, което се изразява не само в материалното измерение на тези книги, но и в подбора от ваша страна, който е израз на вашия ежедневен опит от практиката. Държа да спомена и за ангажимента с нашите студенти бесарабски българи – стажът във вашия екип, точно сега в този труден за тях момент, дава не само реален опит, но и хоризонт към едно по-добро бъдеще. Надявам се, че тези инициативи са само началото на нашето успешно сътрудничество.”

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина