КултураНовини

Най-касовата сръбска комедия и две премиерни заглавия в програмата на КЕФФ Пловдив 2021 тази вечер

Продуцентът на филма „Парад“ – Биляна Петринска – специален гост на фестивала

КЕФФ Пловдив 2021 продължава програмата си на 8-ми юли /четвъртък/  с прожекции на три европейски комедии, две от тях включени в състезателната, и една в паралелната програма.

От 19:00 часа в LUCKY Дом на киното зрителите ще могат да видят сръбската комедия „ПАРАД“. Филмът прави дебюта си на фестивала Берлинале, а впоследствие се превръща в касов филм в Сърбия и страните от бивша Югославия.

Филмът разглежда обединението на бивши участници в Югославските войни (сред които сърби, хървати, бошняци и албанци) с цел да охраняват гей парад от нео нацисти и други екстремисти.

Следващата фестивална прожекция от 21.00 ч. е на испанската комедия „ГОРЕЩА СТОКА“. Главният герой Кике е сравнително успешен 30-годишен композитор, който обаче е изпаднал във финансови затруднения и няма средства да поддържа семейството си. Не му остава друг избор освен да се преквалифицира… в дилър на наркотици.

В Лятно кино Орфей от 21:30 часа зрителите ще могат да видят новата сръбска комедия „ИСТИНСКА ИСТОРИЯ“. Историята проследява животът на актьор, убеден, че цялата Вселена е срещу него. Постоянно си създава проблеми, но смята, че всъщност виновни за тях са хората около него. Комичните конфликти с приятелите, семейството, колегите и дори случайни хора се задълбочават, докато Велко продължава да чака голямата си роля, за която е убеден, че ще реши всичко веднъж завинаги.

В Пловдив вече пристигна още един от членовете на журито на фестивала КЕФФ – Биляна Първанович /Сърбия/- продуцент на игрални филми, телевизионни програми, документални филми и международни копродукции, много от моито носители на престижни награди. Пловдивската публика я познава от срещата си с нея на премиерата на филма „Парад“ на София Филм Фест в Пловдив.

Проектът Комедиен Европейски Филмов Фестивал е част от програма „Нaследство“ на Пловдив – Европейска столица на културата 2019.

Билетите са на цена 8лв и 7лв /за пенсионери и учащи/, а пакет от 5 прожекции струва 35 лв. Могат да бъдат закупени на касата на LUCKY Дом на киното, онлайн на сайтовете ceff.bg и boxoffice.bg и от касата на лятно кино „Орфей“.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина