Мариан Бачев ще бъде Чаплин на Античния театъро

Култура Новини

За първи път в България и в Античния театър в едноименния мюзикъл на Варненската опера на 3 август

Само на 3 август от 21:00 в Античния театър, пловдивската публика ще може да съпреживее историята на великия Чарли Чаплин, разказана в мюзикъл от Крис Къртис. Постановката на Държавна опера – Варна, идва в Пловдив броени дни след премиерното представление в морската столица. Спектакълът е изненадваща музикална биография на един от най-великите артисти на всички времена – историческа личност с уникален отпечатък.

„Чаплин“ е премиера за България. Досега мюзикълът е поставян единствено на Бродуей, а трупата на Държавна опера – Варна изпреварва дори Лондон с поставянето и излизането му на сцена.Режисьор на спектакъла е Борис Панкин. Диригент – Страцимир Павлов, хореограф Анастасия Неделчева, а сценографията е на Константин Гарнизов.

Актьорът Мариан Бачев влиза в образа на Чаплин с двете страни на своята същност – сълзата и смеха – всичко, което неговият прототип носи като талант, но и като душевност. Партнират му Борислав Веженов (Сидни Чаплин), Десислава Николова (Хеда Хопър) и др.

„Ще видим как един малък човек тръгва по своя път, който ще го изведе към любовта, щастието и световната слава, за да се превърне в достолепния Сър Чарлс Спенсър Чаплин, който получава своя „Оскар“ за цялостно творчество през 1972“ – разкриват малки тайни около историята от екипа.

Животът на Чаплин е представен чрез богати мултимедийни решения и с много от средствата на киното. Силна намеса има и операторът Калоян Божилов, носител на Златна роза за филма „Ага“. Сценографията и костюмите покриват период от 40 години – от детството в края на 19. век до Оскара за цялостно творчество.

Режисьорските и сценографски решения предизвикват публиката с магически кутии за фокуси и кино аксесоари, а прекрасният ансамблов състав радва с разнообразие от тембри и гласове.

Билети за мюзикъла „Чаплин“ на 3 август в Античния театър са налични на всички билетни каси на Ивентим, както и онлайн.

Споделете ни във:

2 коментара за “Мариан Бачев ще бъде Чаплин на Античния театъро

 1. Не се познавахме, но Чарли Чаплин съм го чувал, че е Гений на НЕМИЯ ФИЛМ, НА БЕЗЗВУЧНИЯ – или греша?
  Каква перверзия тогава е да съчибяват ЧАПЛИН – ДА МЮЗИКЪЛ тъкмо за него? Свършихаа ли се кресльовците като -примерно- ТРЪМП? БоБо? ДЕбеЛЯН БЕЙевски?
  Па даже и безмълвният Почетен Хидролог МЕДИ / ДПС?
  МЕДИ – ДА МЮЗИКЪЛ!
  (А бабанката на картинката мяза ли ви на Чарли изобще?)

 2. Как не, само варненската “опера” ми затрябвала с ОПЕРЕТИ на АнтичниО.
  (ОПЕРЕТА е възприетото европейско виенско наименование за американското “MUSICAL” =айде нЕма нужда, ОпънОПЕРАторката!)

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.