ГрадътКултураНовини

Културна програма в деня за размисъл в Пловдив

На няколко културни мероприятия могат да се насладят пловдивчани в съботния ден за размисъл.

28.10, събота, от 11:30 ч., в Изследователски център-музей „Тракарт“, ул. „Княз Александър I Батенберг“ № 25 ще бъде представена книгата „Езотерични школи и мистични учения“, част 1, том 2 от нашумялата трилогия „История и теория на мировите религиозни учения“ на Ваклуш Толев. Книгата ще бъде презентирана от д-р Илко Семерджиев – министър на здравеопазването в периода 1999- 2001 г. и Георги Иванов (Жорж Трак) – Управител на Изследователски център-музей „Тракарт“.

28.10, събота от 16,30 ч. в книжарница Сиела в МОЛ Пловдив ще се състои представяне на стихосбирката за деца и възрастни „Слънчице в креватче“ от Калин Михайлов. За стихосбирката ще говори Владимир Тороманов. Ще имате възможност да чуете стихове от книгата, да се запознаете наживо с прототипи на част от героите в нея и да получите автограф от автора ѝ.

28.10., от 18.00 часа, в залата на Драматичния театър – Фондация „Йордан Камджалов“ организира концерт, част от национално турне на международни лауреати на известния цигулков педагог Благородна Танева по повод нейния 40-годишен юбилей като преподавател. В концертите, дирижирани от изключителния маестро Йордан Камджалов, ще участват някои от най-известните ни цигулари – Зорница Иларионова, Яна Дешкова, Гергана Гергова и Цветомир Цанков, както и настоящи възпитаници на Благородна Танева от Националното музикално училище „Любомир Пипков“ София, заедно с уникалния GENESIS ORCHESTRA.

28.10. от 18.30 ч., Епископска базилика, Концерт от есенното издание на XIV Международен фестивал “Дни на музиката в Балабановата къща” „Знаменити музиканти на една сцена“ – Мила Георгиева – цигулка, Георги Черкин – пиано

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина