ГрадътКултураНовини

Изложбата „Енергия за хората“ гостува на НБ „Иван Вазов“

След представянето си в сградата на Европейския парламент в Страсбург, фотографската изложба „Енергия за хората“ пристигна и в България, като първото ѝ експониране е в Пловдивската народна библиотека. Откриването ще се състои днес – 18 юни от 11:00 часа в централното фоайето на библиотеката. Кадрите разказват истории от България, Белгия, Испания, Полша, Португалия и представят актуална картина на домове и хора в преход от енергийна бедност към енергийна независимост. „Енергия за хората“ разглежда проблема, но и предлага решения, за които е време да се действа сега.

Автор на снимките е новозеландската фотографка Мириам Стронг, а идеята е на природозащитната организация Friends of the Earth Europe (за България партньор е Екологично сдружение „За Земята“).

Близо половината българи живеят в енергийна бедност, а в цяла Европа са около 50 милиона души. Енергийната бедност има много лица и включва повече от борбата за плащане на високи сметки в края на месеца. Някои домакинства не могат да отопляват или охлаждат домовете си, други не могат да си позволят да готвят за семейството си или да осигуряват нужната осветеност. Изложбата предлага истински истории и работещи решения от цяла Европа.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина