ЖивотЗабавлениеКултураНовини

Диана Добрева се довери на студентка за ролята на Холи Голайтли „Закуска в Тифани” в театъра

Режисьорът започва репетициите на спектакъла на сцената в театъра

Новият сезон на Драматичен театър-Пловдив започва с репетиции на спектакъл по знаменитата книга на Труман Капоти „Закуска в „Тифани“. Режисьорът Диана Добрева започва репетициите след броени дни. Зад качването на великия роман на сцената на театъра седи целия екип, реализирал преди това емблематичните представления „Вълци“, „Дебелянов и ангелите“ и „Одисей“.

Едноименната холивудска екранизация от 1961 година превръща актрисата Одри Хепбърн във филмова и модна икона, макар авторът на романа да има несъгласия с адаптацията. Прелъстителната история на  главната героиня, чиято неуловима загадъчност преобръща сърцата и съдбите на мъжете, се е превърнала в символ на неустоимия копнеж на сърцето да продължава да следва личния си път.

Образът на Холи Голайтли, енигматичен и неуловим, е шедьовър сред класическите литературни героини на XX век, изключително труден за интерпретация. За избора на  изпълнителка на главната роля театърът обяви кастинг, на който се явиха над 80 актриси. Изборът падна на Климентина Фърцова, студентка в четвърти курс на НАТФИЗ в класа на професор Пламен Марков.

Подробности четете в КАПАНА

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина