ГрадътКултураНовини

Арменската общност кани на премиера на спектакъла „Два дома“

Общоарменски благотворителен съюз „Парекордзаган“ кани пловдивчани на премиерата на „Два дома“ – благотворителен концерт-спектакъл на танцовите групи към „Парекордзаган“ – Пловдив. Събитието е на 10 декември (събота) 2022 г., в Голямата зала на Драматичен театър „Н. Масалитинов“ – Пловдив, началото е в 18:30 ч.

Два дома, минало и бъдеще се сливат в една история, разказана чрез магията на танца. Спектакълът е същевременно памет към всички наследници на арменците, които намират дълбок смисъл да продължат да съхраняват и споделят националните ни богатства, история и култура до днес.

„Спектакълът е посветен на нашите предци, които са намерили своя втори дом в България. С много любов, използвайки езика на танца, ще ви разкажем за духовното възраждане на нашия народ, за неговата воля, силна вяра, с която винаги е отстоявал християнството, за поколенията, които няма да забравят завета на своите деди – „В дългия път към своето бъдещето не си пускайте ръцете“, сподели Хрипсиме Нурикян, Председател на AGBU Пловдив, организатори на концерта.

Билетите са ограничени!

За резервация на билети: Хрипсиме Нурикян, тел.: 0888 22 39 22.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина