Пловдивските културни институти си подават ръка с нова инициатива #оставамЕСивКъщи с Европейска столица на културата

Култура Новини

Виртуални разходки, записи от спектакли, репортажи от събития – да съпреживеем отново емоционалните връзки, с които вкъщи да се чувстваме част от целия свят

Десетки емблематични репортажи, предоставени безвъзмездно с любезното съдействие и подкрепа на БНТ 2 от изложби и прояви, случили в годината, в която Пловдив беше първият български домакин на титлата Европейска столица на културата, куклени постановки от златния архив на БНТ и представления за деца и възрастни от по-новата история на Държавен куклен театър – Пловдив, обиколки из дебрите на пловдивските галерии и регионални музеи, картини от фонда на отдел „Култура, археология и културно наследство“ на Община Пловдив  – това са само малка част от преживяванията, които от днес обогатяват инициативата на #оставамЕСивКъщи с Европейска столица на културата.

Идеята за приобщаването на пловдивските културни институти е на заместник -кметът по култура, археология и туризъм  Пламен Панов и дава възможност на хората, останали вкъщи, да съпреживеят отново част от стотиците събития и инициативи, случили се през специалната за града ни 2019-а, като добавя изключителни примери от историята на театрите, музите и независимите културни оператори в Пловдив.

По примера на стотици музеи, галерии, театри по цял свят, „Пловдив 2019“ ще предлага чрез достъп до онлайн платформи и канали културно съдържание, художествени колекции и заснети експонати. Ще бъдат излъчени документални филми, музикални програми, предавания за култура,  образователна поредица, филми по спектакли на Опера Пловдив, спектакъл по повод 135 години от създаването на Драматичен театър Пловдив –десетки часове програма от фонда на БНТ 2.

Инициативата цели да стимулира и обогати ангажираното поведение на изолация в домовете ни, с което в световен мащаб се борим за ограничаване на разпространението на COVID-19 .

През ден, със старт от 23 март 2020 г., ще се публикуват линкове със записи на спектакли, видеа, репортажи, предоставени безвъзмездно от БНТ 2 – Пловдив, ДКТ Пловдив и др.

Следете социалните профили на „Пловдив 2019“, сайта на Община Пловдив, фейсбук страниците на Община Пловдив и Culture in Plovdiv и социалните профили на партньорите ни за ежедневна и актуална информация на публикациите.

Всеки културен оператор, който има готовност да се включи в инициативата е добре дошъл и може да предостави линкове, които да включим в публикациите в следващите дни.

Ние сме #ЗАЕДНО в борбата за ограничаването на разпространението на коронавирус и благодарим на всички за отговорното поведение и грижа към собствената личност и обществото.

Фондация „Пловдив 2019“ и всички партньори се присъединяват към апела на правителството за самоконтрол и дисциплина във връзка с мерките срещу разпространението на COVID-19 . Екипите остават на разположение по телефон, имейл или през социалните ни мрежи.

Линкове към социалните мрежи и платформи:

https://www.facebook.com/2019plovdiv/

https://twitter.com/Plovdiv2019

https://www.linkedin.com/company/municipal-foundation-plovdiv-2019/

https://www.instagram.com/Plovdiv2019/.

 

Споделете ни във:

1 коментар за “Пловдивските културни институти си подават ръка с нова инициатива #оставамЕСивКъщи с Европейска столица на културата

  1. Каква Радост!
    На всичкия надупчн бюджет отгоре =дето щяли сме да смучем заеми многомилионни, за да имат внуците да се занимават= сега очкваме и Изг7зица след Изг7зица…
    ДЕСЕТИ ЗАМ- на мозъклията няма ли да назначат, че да не прегреят та да се прокъсат от усилия, милите

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.