Младият Пловдив чете 2020 започва през февруари

Култура Новини

Росен Карамфилов се завръща в любимия Пловдив и ще бъде специален гост в Библиотеката на Френската езикова гимназия за среща с ученици на 19.02.2020 от 13:00 ч.

Със специалното участие на Росен Карамфилов и специалното участие на Читателски клуб “В света на книгите” и Ученическа съвет към Френска езикова гимназия организираме ЧЕТЕНЕ С КАЗУА, второ благотворително събитие в помощ на училищната библиотека на ФЕГ на 19.02.2020 (сряда), 19 часа във Vintage house, Дом на културата “Борис Христов”.
Вход свободен за всички.

(Всеки може да подкрепи инициативата чрез дарителска кутия, средствата от която ще подпомогнат каузата на учениците да освежат на училищната библиотека във ФЕГ, в която посрещат своите литературни гости)

20.02.2020

Лекция, посветена на работещите инструменти за развитие на читателската интелигентност у децата.

Лекторът Валентина Стоева е с дългогодишен опит в насърчаване на детското четене и докторант по “Теория на четенето” в СУ “Св. Климент Охридски”.
20.02.2020 (четвъртък), от 13 до 17 ч.
Народна библиотека “Иван Вазов”, конферентна зала
Вход свободен с предварителна регистрация тук.

Събитието се организира от Пловдив чете и Фондация “Детски книги” заедно с Народна библиотека “Иван Вазов”.

21.02.2020

Среща с настоящи и нови доброволци към Пловдив чете на 21.02.2020 (петък) от 15 до 17 ч. в Център за творческо обучение, Дом на културата “Борис Христов” (етаж 1)
вход свободен с регистрация

Представяме „Часът по медийна грамотност“ на списание НУЛА 32. Гостува Панайот Стефанов, който ще разкаже за значението на информацията и за влиянието ѝ върху изборите, които правим в ежедневния си живот. Инициативата представлява поредица от срещи в пловдивските гимназии, в които екипът им запознава учениците с проблемите и опасностите от злоупотребата с медийно съдържание, но и с практическите съвети за разпознаването на дезинформация в различните ѝ форми.

25.02.2020 г.

Разговор с Мартин Касабов, автор на дебютния сборник с разкази “Когато великани ходеха по Земята” на 25.02.2020 г. от 11.00 ч. в Езикова гимназия “Иван Вазов”.
Тема: “За удоволствието от писането и/или четенето на разкази”
В партньорство с ЕГ “Иван Вазов”.

Не толкова отдавна, Мартин Касабов е завършил ЕГ “Иван Вазов” (паралелка с италиански език). Името на Мартин Касабов вероятно сте срещали покрай ревютата му за кино за „Операция кино“ или текстовете му за книги, публикувани в „Списание Култура“. Мартин работи като книжар, където продължава да открива вдъхновения в литературната история от всички изминали епохи. „Когато великани ходеха по земята“ е дебютната му книга, с нея авторът се надява да изненада и развесели читателите, поставяйки началото на едно красиво приятелство между млад писател и неговата публика.

Младият Пловдив чете е част от програмата на Литературен фестивал Пловдив чете и Календара на културните събития на Община Пловдив за 2020 година.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.