ГрадътКриминалеНовини

Задържаха обвиняем, превозвал мигранти

По искане на Окръжна прокуратура – Пловдив днес, 1 септември 2023 г., съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо М.Б., на 33 г., румънски гражданин. Той е привлечен като обвиняем за това, че на 31.08.2023 г., на пътен възел „Орта хан“ в землището на с. Цалапица, обл. Пловдив, с цел да набави за себе си имотна облага, е подпомогнал 9 чужденци – граждани на Сирия, от които пет непълнолетни лица, да преминат незаконно през страната. Деянието е извършено чрез използване на моторно превозно средство – лек автомобил, марка „Фиат“, с румънска регистрация.

М.Б. е привлечен и като обвиняем и за това, че на същата дата и място е дал подкуп – парична сума в размер на 40 евро на полицейски служител, за да не извърши действия по служба – да не извърши проверка на управлявания от него лек автомобил, марка „Фиат“ – престъпление по чл. 304авр. чл.304 ал. 1 от Наказателния кодекс.

На 31 август 2023 г. в района на пътен възел „Орта хан“, в землището на с. Цалапица, обл. Пловдив, полицейски служители спрели за проверка лек автомобил, марка „Фиат“, управляван от М.Б. Колата се движела в посока към гр. София. Те установили, че в нея се намирали деветима чужденци, всички мъже, граждани на Сирия. Петима от тях били непълнолетни. М.Б. предложил подкуп от 40 евро на полицейски служител, за да не извърши проверка на колата. Служителят на МВР не взел парите и незабавно бил уведомен дежурен разследващ полицай.

Определението на Окръжен съд – Пловдив подлежи на обжалване пред Апелативен съд – Пловдив.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина