Работилница за преработка на контрабанден тютюн е разкрита в Пловдив

Криминале Новини

Четиримата задържани са осъждани

Иззети са 420 килограма готова продукция и близо 2 тона необработена тютюнева листна маса

Мащабна акция по линия „акцизи“ бе проведена вчера от служители на Шесто РУ в Пловдив. Действията са осъществени съвместно с колегите им от сектор „Специализирани полицейски сили“ и са част от активните усилия на областната дирекция на МВР в борбата с незаконното съхранение и разпространение на стоки без български бандерол.

В бивш стопански двор в пловдивско село били заловени мъже, на 52 и на 45 години, в момент на рязане на тютюневи листа с машина. При последвали претърсвания от помещението и паркиран наблизо лек автомобил са иззети общо 420 килограма от наситнената продукция.

Конфискувани са и 1080 килограма балирана листна маса и машината за обработката й. Същевременно, като съпричастни към незаконната дейност са задържани други двама мъже, на 40 и 28 години, като в колата на по-възрастния са открити 900 килограма листа с мирис на тютюн.

Четиримата задържани са осъждани и с криминалистични регистрации, на трима от които – за престъпления с акцизни стоки. Образувано е бързо производство. Под наблюдение на Районна прокуратура – Пловдив работата по документиране на случая продължава.

Споделете ни във:

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.