КриминалеНовини

ОДМВР – Пловдив с информационна кампания преди началото на зимния сезон

Служители на сектор „Пътна полиция“ от областната дирекция на МВР организират информационна кампания във връзка с предстоящия зимен сезон. Инициативата се осъществява съвместно с Община Пловдив, Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“, Съюз на българските автомобилисти и шампионите от клуб „Щереви рали тим“ Костадин Щерев и Николай Арабаджиев.

От 8.00 ч. до 10.00 ч., на 30 октомври, на изхода на Пловдив на бул. „Асеновградско шосе“ /срещу военното поделение след надлеза/, полицейските екипи ще извършват проверки по метода „широкообхватен контрол“ за нарушения на Закона за движение по пътищата. Особено внимание ще бъде обърнато на техническата изправност на автомобилите, като същевременно  служителите ще отправят препоръки към водачите за необходимите мерки за безопасност при влошени метеорологични условия.

Същия ден, от 10.00 до 12.00 часа, на обособения паркинг зад кулата на Гребния канал, кампанията ще продължи с демонстрация на автомобилните рали състезатели. Зрителите ще могат да сравнят различното поведение на даден автомобил – спирачен път, сцепление и т.н., при ползване на гуми за зимни условия и такива с износен грайфер. Нагледно експертите ще представят и възможностите за реагиране при движение по мокра настилка или други опасности, които лошите атмосферни условия крият.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина