БългарияИзбориНовини

Медиана: „Възраждане“ биха били втори при избори днес

Изследване на агенция „Медиана“ отрежда на ГЕРБ-СДС първа позиция при избори днес и им дава сериозна дистанция пред всички останали – 27,5% от заявилите, че ще гласуват биха дали гласа си за коалицията, пише БНР.

Втори вече са „Възраждане“ с 15,7%.

ПП-ДБ са на четвърта позиция с 13,7% след ДПС (14,2%).

Сигурни за присъствието си в следващия парламент могат да бъдат и БСП (9%), и ИТН (6,2%).

Още три формации запазват сериозни шансове за влизане в парламента – „Синя България“, „Левицата“ и „Солидарна България“.

На тези избори можем да очакваме отново ниска изборна активност, като пред урните ще застанат между 2,5 – 2,7 млн. избиратели, заключават от „Медиана“.

Резултатите от това изследване на са прогноза, а отразяват моментната картина на обществено-политическите нагласи в страната три седмици преди изборите, посочват от агенцията.

* Изследването е проведено в периода – 12-18 май 2024 г. с 978 човека (18+ години) чрез пряко стандартизирано интервю и е представително за пълнолетното население на страната. Проучването е изследователски проект на агенция МЕДИАНА и е реализирано със собствени средства.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

3 коментари

 1. Вгъзраждане е най-страшното нещо, което се случва в България. Привлякоха най-простите българи, а най-простите българи са малобройни, но много шумни. Руски шпиони, гейове (като единият им общински съветник в Пловдив – сервитьорчето), и много, ама много прости крадци.

  Гласувайте, не бъдете пасивни, защото ще ни поробят.

 2. МАНОЛ ЗА ЦАР! Гласуй бе, народе! – – –

  Новите АМЕРИКАНСКИ ПАРТИЙЦИ зле се издъниха още в Пърео Действое като го турнаха след КулТурскио начело на КУЛТУРАТА това читалищно недоносче „ПростоНАСКО!“. Сега в листата що не го забелЕзваме -цЕл Министър- вероятно е под № 25…?

  Срещу Бо.Бо.3 беше лесно да се изперчиш в Опозиция на генералисимус д-р пожарогасител, че народецът вече вдяна… само Калинките му останаха на заплата гласоподавателки…

  Обаче срещу Ко.Ко. едвали някакви шанспве останаха – ОТИ

  БЪЛГАРИЯ ВОЙНА НЕЧЕ.

  ОСНОВНАТА СЪЩЕСТВЕНА „ТОЧКА“ ПРЕДИЗБОРНО
  :

  ВОЙНА ДА НЯМА ЗА БЪЛГАРИ, ВАШЕ ПРЕВЪЗХОДИТЕЛСТВО!

  СТИГА БАЦИОНАЛНИ КАТАСТРОФИ…

  (а че нацисти в стил Бандера се развилнха и в Армения и в Грузия НЕ Е ПРОБЛЕМ НА АНДРЕШКО!)

  Хохлите 2022 март в Истанбул почти бяха подписали Неутралитет да се отърват, обаче като се зададоха за Одеската Мафия едни САМОСВАЛИ С ДОЛАРИ…
  Българи рамо до рамо с комшиите башибозуци и гърчоля срещу РФ…? Едвали. Тц. Ъ-ъ. НЕ .

  А ОНИЯ КАПУТИ ДЕТО АГИТИРвАТ ДА НЕ СЕ ГЛАСУВА – ТЕ СИ ЗАСЛУЖАВАТ ЯРЕМА; ИЛИ 2.СА ПЛАТЕНИ АГЕНТИ НА ГЕРБ / БО. БО.4; ИЛИ 3. ‘Л’Ъ’Ж’А’Т’!

 3. Човекът от народа, Бойко с чекмеджето, олицетворява българщината от бай Ганьо, през бай Тошо, та до днес. Възрожденците пък са силно мотивирани. И те имат една национална черта, патриотизмът им да се изрази в омраза към комшиите. Останалите се изпоотвратиха и няма да гласуват.

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина