ИзбориНовини

Манол Пейков: Трябва да опитомим себе си,инстинктите си и желанието за мъст

Издателят Манол Пейков заяви, че за България ще е добре, ако в известен смисъл се опитоми.

Това включва и опитомяване на самите себе си, на собствените ти инстинкти, на желанието за мъст, за справедливост на всяка цена. Да, това са важни неща. Обаче реалната политика изисква разумен баланс и компромис. Въпросът е тези компромиси да не са базирани на безпринципност. Те да следват една тънка червена линия – тази линия, която ти показва накъде вървиш. За нас влизането в Шенген е по-важно от всичко друго. Прозападната ни ориентация е на първо място”, каза бившият депутат.

Пейков е кандидат и на изборите на 9 юни, като е под номер 4 в листата на коалиция “Продължаваме Промяната – Демократична България” в 16 МИР – Пловдив.

Той добави, че ако компромисите се базират на принципи, самата дума “компромис” ще спре да бъде смятана за мръсна в България.

Искам да върна лентата назад – към дните на 45-я Парламент – той продължи 46 дни. Още тогава Христо Иванов обясняваше, че идва време, в което ще се наложи ние да се научим да работим не с пълна доминация на една партия, а в коалиции. И че това наистина е трудно. Ще го правим докато е нужно. Докато се научим, че компромисът може да е нещо хубаво и полезно”, каза Пейков.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

2 коментари

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина